Поділитись:

Назвали вечірній перекус №1 для схуднення

Понеділок, 22 липня 2024, 01:06
Назвали вечірній перекус №1 для схуднення

Дієтологи радять цей багатий на білок перекус, коли пізно ввечері настає відчуття голоду.

Наука встановила, що не обов'язково уникати перекусів на ніч і ця порада актуальна навіть для тих, хто прагне схуднути, – пише УНІАН.

Щоб перекусити пізно ввечері, не обов'язково брати чіпси або печиво. За словами дієтологині Ніколь Родрігес, вживання гострої, жирної або смаженої їжі може спричинити розлад шлунку, а продукти з великою кількістю доданого цукру можуть спричинити стрибки рівня глюкози в крові, пише Еatingwell. І те, й інше може порушити сон, а це може вплинути на апетит і ускладнити втрату ваги.

Коли справа доходить до пізнього перекусу, потрібно враховувати дві поживні речовини: білок і клітковину, сказала дієтологиня Лорен Гарріс-Пінкус. За її словами, вони забезпечують ситість.

«Дотримання цих варіантів допоможе підтримувати рівень цукру в крові більш стабільним і дасть можливість максимізувати споживання поживних речовин протягом дня», - пояснила вона.

Також дієтологи рекомендують споживати приблизно 200 калорій на один перекус, залежно від особистих енергетичних потреб, щоб не переїдати перед сном.

Найкращий пізній перекус для схуднення

Творог - найкращий пізній перекус для схуднення, який рекомендують дієтологи. "Творог і фрукти - це дивовижна і смачна закуска пізно ввечері. Повільно засвоюваний білок, клітковина з фруктів і ненасичені жири з горіхів - це приголомшлива комбінація, яка допомагає збалансувати рівень цукру в крові, живить м'язи під час сну і забезпечує заряд антиоксидантів", - прокоментувала Гарріс-Пінкус.

"Молочні продукти - чудовий спосіб збільшити споживання триптофану. Триптофан - це амінокислота, яка відіграє важливу роль у виробленні серотоніну і мелатоніну, що регулює сон. Згідно з недавнім оглядом, завдяки цій та іншим амінокислотам, що містяться в молочних продуктах, такі продукти, як творог, можуть сприяти підтримці якості сну", - пояснила Родрігес.

Дослідження показують, що вживання молочних продуктів може допомогти у втраті ваги та збереженні м'язової маси при обмеженні калорій. Також підтверджено, що дієти з високим вмістом білка можуть допомогти в регулюванні апетиту і ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів