Поділитись:

Чи можна собакам їсти банани: ветеринари попередили про наслідки

Понеділок, 22 липня 2024, 00:35
Чи можна собакам їсти банани: ветеринари попередили про наслідки

Під час того, як ви обідаєте, часто ваш собака сидить під столом та дуже милими оченятами дивиться на вас, аби ви дали йому шматочок чогось смачненького. Однак поїдання домашнім улюбленцем людської їжі може викликати занепокоєння у господарів.

До прикладу, такі продукти, як виноград, є токсичними для собак та можуть викликати блювоту, діарею або навіть ниркову недостатність. Тому експерти з'ясували, чи безпечні банани для наших пухнастих друзів, пише УНІАН.

Експерти Purina зазначають, що банани є безпечними для собак, проте вони не мають бути частиною регулярного раціону вашого улюбленця. Також у невеликих кількостях банани можуть бути ласощами. 

Водночас ветеринар Діана Уоткінс наголошує, що власники собак повинні з обережністю ставитися до того, чим годувати своїх улюбленців. 

У Purina радять давати собаці банани лише у невеликих кількостях, адже вони можуть бути гарними ласощами, оскільки містять багато калію, клітковини, вітаміну B6 та вітаміну С.

Чи може у собак бути діарея через банани?

За словами експертів, банани можуть викликати такі проблеми, адже кожна собака індивідуальна, тому краще перестрахуватися та обмежити споживання цього фрукту невеликою кількістю. 

Чи можна собакам їсти бананову шкірку?

Деякі фруктові шкірки, до прикладу, апельсинів, є токсичними для собак. Однак це не стосується бананової шкірки, тому можна не перейматися, якщо ваш собака випадково її з'їсть. Водночас за даними Американського клубу кінологів, клітковина, яка міститься в шкірці, може викликати розлад шлунку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів