Наймальовничіші озера Польщі: де розташовані й чим приваблюють (фото)

Неділя, 21 липня 2024, 10:48

Відпочивати в Польщі можна не тільки на морі, яке зазвичай не дуже тепле і купатися в ньому наважиться не кожен. Польський край ще славиться своїми озерами.

Про наймальовничіші озера Польщі пише Hochuvpolshu.com.

Озера в Польщі займають лише 1% території країни, проте вони зачаровують своїми пейзажами, спокушають різноманітними можливостями водних розваг та гарантують чудовий відпочинок.

Солинське озеро

Лідером серед наймальовничіших озер у Польщі вважається Солинське озеро (Jezioro Solińskie), яке знаходиться в Підкарпатському воєводстві і було штучно створене в 1968 році.

Поверхня озера становить понад 20 квадратних кілометрів. Водосховище є найбільшим штучним озером у Польщі, його ємність складає 500 мільйонів кубометрів.

Територія навколо озера тиха та спокійна. Завдяки сприятливим природним умовам та природним цінностям лагуну Солина беруть в облогу не тільки туристи, а й любителі вітрильного спорту.

Солинське озеро є одним із найбільш ландшафтних водойм у Польщі. Мальовничі півострова та бухти зачаровують своєю красою та природністю. Озеро є місцем проживання багатьох видів риб, тому це справжній рай для любителів риболовлі. В акваріумі містяться, серед іншого, судак та окунь, а також лящ та осика.

Характерною рисою озера Солина є сильне коливання рівня води. Зміни глибини можуть відбуватися дуже швидко, тому води озера Соліна можуть бути небезпечними і його природні ресурси слід використовувати з обережністю.

Озеро Снярдви

На другому місці у рейтингу – озеро Снярдві (jezioro Śniardwy), яке розташоване на Мазурах.

Це найбільше озеро Польщі. Його площа становить 113,4 км квадратних, а глибина досягає 23 метрів.

На озері є судноплавство, розвинений туризм, водні види спорту.

На околицях озера є численні центри відпочинку, кемпінги, гавані та місця для купання. На самому озері є два острови: Wyspa Pajęcza та Czarci Ostrów.

Озеро Єзьорак

Третє місце у рейтингу займає озеро Єзьорак (Jeziorak).

Воно є найдовшим у Польщі (28 км) та знаходиться на території Ілавського повіту Вармінсько-Мазурського воєводства.

Озеро має льодовикове походження.

Знаходиться на висоті 99,4 м над рівнем моря, його середня глибина становить 4,1 м, а максимальна – 13 м.

Площа водного дзеркала становить 34,6 км2.

Озеро Езьорак – ідеальне місце для любителів каное та любителів вітрильного спорту.

Озеро Зегжинське

Зегжинське озеро (Zegrzyńskie), також зване Зегжинське водосховище, знаходиться у Варшавській долині. Озеро покриває заплави річок Нарев і Буг і є ідеальним місцем відпочинку не лише влітку. Зегжинське озеро тягнеться від міста Дембі до Пултуська.

Зегжинське озеро через його дуже сприятливі природні умови та чистоту води є ідеальним місцем для відпочинку. Навколишні міста на мальовничих теренах Зегжинського водосховища стали природною туристичною базою для Варшави. Околиці Зегжинського озера оточені численними курортами та сучасними гостьовими будинками, що пропонують комфортні умови для туристів. Зегжинська затока має відмінні умови для занять водними видами спорту, такими як вітрильний спорт, веслування на каное та віндсерфінг. Численні вітрильні школи у безпосередній близькості від водосховища сприяють заняттям водними видами спорту на озері Зегжинськи. Щороку проводяться змагання з регати, що поєднують багатьох прихильників водного божевілля.

Зегжинське озеро є чистим та відносно дрібним, тому це аркада для любителів риболовлі. Води озера Зегжинського включають коропа, щуку, судака та ляща. Більшість рибних промислів знаходиться в гирлі Нарева, Бугу, а також навколо греблі в Дембемі. Природні умови озера роблять його чудовим місцем для відпочинку та розваг. Любителі води та риболовлі проведуть приємний час на озері Зегжинськи.

Інфраструктура біля озера дуже велика. Це вплив великого міста поблизу. Тут ми знаходимо як нові інтимні курорти, так і ті, що за ними стоять роки слави. Поблизу є сучасні готелі, деякі навіть п’ятизіркові. Крім основи розміщення, є велика гастрономічна пропозиція. Тут є проста риба-фрі, недорогі туристичні бари та елегантні ресторани з видом на воду. І, звичайно, не можна забувати про інфраструктуру для любителів водних видів спорту. І тут є все: кілька марин для човнів, пункти прокату віндсерфінгу та кайтсерфінгу, а також школи.

Озеро Біле

Біле озеро (Jezioro Białe) – найпопулярніше озеро в Люблінському регіоні, яке знаходиться на Ленчинсько-Влодавській рівнині. Влітку воно зазнає справжньої облоги, бо кожен хоче провести хоча б один вихідний на воді. Мальовничі краєвиди, піщані пляжі та добре підготовлена ​​туристична база роблять його ідеальним місцем для відпочинку.

Біле озеро велике для регіону. Поверхня водяного дзеркала становить 106 га. Жодна річка не впадає і не впадає у озеро. Дно піщане, і більшість пляжів також такі. Інші – покриті травою майже до самої води. Середня глибина 14 метрів, максимальна – 34 метри. Біле озеро відрізняється першим класом чистоти води.

Озеро характеризується дуже чистими водами, тож сюди охоче приїжджають сім’ї з дітьми та молоді люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: