Замах на Ірину Фаріон: хто стріляв і що відомо (фото, відео)

П'ятниця, 19 липня 2024, 22:01

Поліція підтвердила замах на Ірину Фаріон у Львові і вживає заходи для затримання нападника. Про це вони повідомили на своїй сторінці у фейсбук.

Подія сталась сьогодні, 19 липня, близько 19:30 на одній із вулиць Львова. Невідомий вистрілив у бік 60-річної жінки. Лікарі госпіталізували потерпілу із пораненням голови.

Як повідомила журналістка «Еспресо», шириться інформація про те, що стрільцем був хлопець 20-25 років. Ймовірно він чекав на жінку біля виходу з будинку.

 

На місці працюють слідчі, оперативники, керівництво поліції Львівщини. Вживаються заходи для встановлення особи та затримання стрільця.

Також, про інцидент у своєму телеграм-каналі згадав президент Володимир Зеленський:

«Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.

Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину.Лікарі борються за життя Ірини Фаріон.

Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність».

Голова МВС в свою чергу повідомляє, що напад квалфіковано як спроба умисного вбивства:

«Поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини», - повідомив міністр.

Також, нещодавно у мережі з'явився коментар керівниці пресслужби поліції Львівщини Суспільному Львів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: