Ресторан «привласнив» укриття, а в Старому місті триває будівництво: чим жив Луцьк у п'ятницю, 19 липня

П'ятниця, 19 липня 2024, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 19 липня.

Про те, що у Луцьку ресторан «привласнив» собі підвальне приміщення, яке є укриттям

У Луцьку мешканці будинку на проспекті Волі, 11, нарікають, що у них немає доступу до укриття. Мовляв, у приміщенні, куди треба спускатися під час тривог, місцеві ресторани зробили склад й обмежити доступ до сховку.

 

«Умов в укритті немає ніяких. Воно збудоване в 1958 році. Там був туалет, водопровід та три виходи. Воно протирадіаційне. У 2018 році зробили реконструкцію, віддали його під склад закладам. На скільки мені відомо, реконструкція у приміщеннях цивільного захисту так просто не робиться. Ми прийшли туди, туалету немає, водопроводу немає, третій вихід закинутий. Зроблений склад. Там стелажі, мішки з дровами, роздягальня. Так же не може бути», – зазначає мешканка будинку Людмила.

Про те, що з'явилися свіжі вакансії у військових бригадах

 

На Волині для військових доступні різноманітні вакансії, як у регулярних військових частинах, так і в спеціалізованих підрозділах.

Цього тижня до нашої добірки потрапили актуальні вакансії в 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого.

Про вимоги до роботи та зарплату – читайте тут.

Про те, що власниця дому-кафе Kult у Луцьку Яна Тарарай вдруге стала мамою

Відома колекціонерка вінтажу, власниця дому-кафе KULT, що у Луцьку, Яна Тарарай вдруге стала мамою.

Світлини із новонародженим немовлям вона опублікувала у сторіс в своєму інстаграмі. 

 

Про те, що над підземеллями у старій частині Луцька будують офіси без дозволів

У Луцьку в Старому місті розпочалися земельні роботи на ділянках, де мають збудувати житлово-офісні приміщення. На територію вже доставили техніку та матеріали, зокрема пісок, який розрівняли по всій площі. Це відбувається, попри те, що під цими ділянками знаходяться підземелля, датовані XVII століттям, й там спершу мали б провести археологічні дослідження. Ба більше, міські посадовці дозволів на це не давали.

 

Про мальовниче озеро серед лісу

 

У мережі показали мальовниче озеро, яке розташоване на Волині. Це озеро Люб'язь, яке находиться на півночі області в оточенні лісів.

Люб’язь (або, як називають місцеві жителі: Люб’язьке озеро) – це озеро заплавного походження, знаходиться на північ від селища Любешів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: