Поділитись:

«Не треба бути байдужими»: у Луцьку на дорозі ветерани організували акцію

П'ятниця, 19 липня 2024, 18:25
«Не треба бути байдужими»: у Луцьку на дорозі ветерани організували акцію

У Луцьку, на дорозі біля РЦ «Промінь» проходить акція «Стоп бар'єність», організована ветеранами та їх однодумцями.

На дорозі лежать крісла колісні та милиці, а на острівцях безпеки стоять люди з плакатами «СТОП БАР'ЄРНІСТЬ» та «НАМ ТЕЖ МАЄ БУТИ КОМФОРТНО», повідомляє Insider Media.

Таким чином група ветеранів з ампутаціями та їхні однодумці хочуть привернути увагу до важкодоступності не лише міської інфраструктури, а й закладів торгівлі або відпочинку для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Організатор акції Євген Сивопляс розповідає:

«Нещодавно у понеділок ми проводили таке дослідженняя. Я та дві акторки з драматичного театру сіли на крісла колісні і рухались по проспекту Волі і намагалися заїхати в кожний заклад. І побачили, що ні місто, ні бізнес геть до цього не готові, бо не було пандусів і майже не було дзвіночків.

Ось і вийшло так, що ми не можемо ні купити товар, ні скористатися послугами. У деяких закладах персонал виходить і просто брав фізично крісло колісна з людиною і підіймав, заносив в заклад. Деякий персонал просто виходив на вулицю і нас обслуговував ,продавав товар нам на вулиці. Найбільше вражає, що відсутній майже у всіх закладах дзвіночок виклику, тобто щоб потрапити в заклад потрібно було чекати щоб хтось проходив або кричати і махати руками: Побачте нас».

Ветеран каже, що про проблему безбар'єрності міста поспілкувався з заступницею міського голови Іриною Чебелюк.

«Ми зрозуміли, що треба це питання підіймати, звертати нову на нього увагу і в нас сьогодні була зустріч із заступницею міського голови.Під час цієї зустрічі я зрозумів, що влада настільки завантажена, що вони фізично просто не зможуть впроваджувати ці зміни... І я думаю, що не треба покладати великі сподівань, що вони зможуть це питання зрушити. Треба зрушувати людям.

Сьогодні нашими меседжами ми звертаємося до людей, що не треба бути байдужими. Потрібно ставати і змінювати на краще, брати на себе відповідальність простим громадянам», – розповів Євген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів