Поділитись:

ЄС виділив «Укренерго» 100 млн євро на відновлення та захист

П'ятниця, 19 липня 2024, 13:59
ЄС виділив «Укренерго» 100 млн євро на відновлення та захист

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький і голова Представництва німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренц Гесснер підписали угоду на 100 млн євро грантових коштів на відновлення та захист.

Про це у п'ятницю, 19 липня,  повідомила у телеграмі пресслужба «Укренерго».

Єврокомісія уповноважила KfW спрямувати до «Укренерго» кошти спеціальної бюджетної програми ЄС Ukraine Investment Facility та забезпечити фінансування та реалізацію низки пріоритетних енергетичних проєктів, таких як: 

  • Модернізація високовольтних підстанцій в західних регіонах України та розбудова міждержавних інтерконекторів, які з’єднують Україну з енергосистемою континентальної Європи. 
  • Ремонт та відновлення зруйнованого або пошкодженого російськими обстрілами обладнання на високовольтних підстанціях, а також закупівля і поставка нового обладнання.
  • Заходи з посилення фізичного захисту підстанцій «Укренерго».

Зазначають, що цей грант – вже друга фаза цільової програми «Реконструкція та відновлення інфраструктури передачі електроенергії України». 11 червня, під час Берлінської конференції з відновлення України, «Укренерго» підписало з KfW угоду щодо першої фази програми на суму 15 млн євро.

Від початку повномасштабної війни «Укренерго» вже залучило міжнародної допомоги на 1,5 мільярда євро. Зокрема, 324 мільйони євро були залучені за підтримки KfW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів