Поділитись:

30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ

П'ятниця, 19 липня 2024, 13:33
30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ

В Україні силовики провели масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб ЗСУ. Загальна сума збитків, заподіяних державі, становить понад 138 мільйонів гривень.

Про це у п'ятницю, 19 липня, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

«За процесуального керівництва спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Офісу Генпрокурора спільно з ДБР, СБУ, НПУ, УСР, БЕБ та за сприяння керівництва Міноборони і ЗСУ проведено масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних сил України. Загальна сума збитків, заподіяних державі, становить понад 138 млн грн», – йдеться у повідомленні.

До розкрадань коштів причетними виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Окремих службових осіб також викрили на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні.

За результатами слідчих дій затримали та повідомили про підозру 30 особам, з них 15 – у складі організованих злочинних груп.

Серед підозрюваних – три начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, сім начальників квартирно-експлуатаційних відділів у містах Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур.

Посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами:

  • паливної деревини для потреб оборони,
  • електроенергії,
  • природного газу,
  • меблів для армії,
  • проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури,

а також зловживання владою або службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній.

Одному з підозрюваних – начальнику регіонального КЕВ – інкримінують незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційного майна, земельних ділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу.

У межах слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків в приміщеннях структурних підрозділів територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь та комерційних підприємств по всій території України (в Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо: на Волині 51-річний підполковник, начальник одного з квартирно-експлуатаційних відділів, закупив майже 2 тисячі армійських ліжок у підприємства за ціною, значно вищою за ринкову, чим завдав державному бюджету збитків на суму понад 2,2 мільйона гривень.

30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ30 українських службовців підозрюють у розкраданні 138 мільйонів для ЗСУ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів