«Просто випусти, я повернусь»: на Волині чоловік тикав тисячі євро прикордоннику

П'ятниця, 19 липня 2024, 12:24

На Волині 52-річний харківʼянин пропонував прикордонникам 8400 євро за те, щоб безперешкодно виїхати за кордон. 

Хабародавець прибув у пункт пропуску автомобілем «Ауді». Під час прикордонного контролю разом із паспортом, як підставу для виїзду за кордон у період дії воєнного стану, чоловік надав документи про інвалідність 3 групи, тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного та довідку про надання відстрочки від призову на військову службу, – повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби.

Під час перевірки зазначених документів у інспектора прикордонної служби виникли сумніви щодо законності їх отримання.

Під час спілкування з прикордонником харків’янин поклав на стіл пачку купюр, зі словами:

«Тримайте! Чесно, просто випусти, будь ласка, я повернуся! Ви берете гроші, а я через два тижні повертаюся», - уточнив мандрівник.

«Я від вашої неправомірної вигоди відмовляюся», - категорично відповів прикордонник.

Про виявлення ознак злочину передбаченого ч.1 статті 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» прикордонники проінформували співробітників Національної поліції. Крім того, у подальшому правоохоронці встановили можливу причетність особи до вчинення злочину передбаченого ст. ч. 4 статті 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Відомості про вчинення злочинів внесено до ЄРДР. Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту терміном 60 діб.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: