Країна готується до зими: Юрій Погуляйко долучився до «енергетичного» брифінгу

П'ятниця, 19 липня 2024, 08:50

Керівництво держави продовжує працювати над стабілізацією енергетичного сектору та підготовкою до осінньо-зимового періоду 2024-2025 року.

Так, сьогодні разом із керівниками районів та громад Волині в режимі відеоконференції голова ОВА Юрій Погуляйко долучився до брифінгу з питань забезпечення потреб енергетичного сектора, – повідомили в пресслужбі облдержадміністрації.

 

Слід зауважити, що у заході взяли участь керівництво Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства економіки, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, представники програми розвитку ООН в Україні, представництва ЄС, посольств США, Великобританії, Данії, Франції, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Польщі.

 

Зокрема, йшлося про ухвалені рішення, необхідні для подолання дефіциту електроенергії як для бізнесу, так і громадян. Для прикладу, це запуск програм кредитування громадян під 0% для встановлення сонячних/вітрових електростанцій та пільгові кредити для бізнесу, ОСББ та ЖБК «Доступні кредити 5-7-9» на енергогенерацію. Також не забули обговорити необхідність прийняття рішення про безмитне ввезення обладнання.

 

 

Окрім цього, прозвучала інформація про спрощення процедури закупівлі обладнання для енергогенерації та умов реалізації проєктів розподіленої генерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: