В Україні мінімум 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили дані: їх штрафуватимуть

Четвер, 18 липня 2024, 16:37

В Україні мінімум шість мільйонів чоловіків можуть отримати штрафи за те, що не встигли оновити свої дані.

Про це Українським Новинам сказав перший заступник парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Я остаточної цифри не бачив, але мова йде про те, що оновились десь 4 мільйони 200. Десь такі цифри я чув станом на вчора-позавчора. При тому, що чоловіків, які підпадають під оновлення, їх близько 11 мільйонів 100 тисяч. Відповідно, нескладна арифметика говорить про те, що у нас мінімум мільйонів 6 людей підпадають під автоматичне притягнення до адміністративної відповідальності», – розповів він.

На його думку, відповідний показник «порушників» – доказ того, що процес оновлення даних реєстру військовозобов’язаних був зроблений «бездарно».

«Якщо у вас в результаті 6 мільйонів порушників, то напевно щось ви не так робили. А «не так» – це те, що зробили пізно і похапцем», – переконаний Осадчук.

Також, він стверджує, що реєстр військовозобов’язаних – це величезна проблема, якою не займалися десятиліттями, в тому числі весь період повномасштабного вторгнення рф в Україну та що наводити лад з реєстром потрібно було з початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: