Поділитись:

Купити квитки стало важче: в «Укрзалізниці» пояснили, чому

Четвер, 18 липня 2024, 15:48
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Пасажири «Укрзалізниці» скаржаться, що купити квитки на маршрути за популярними напрямками стало значно важче. В УЗ кажуть, що причина цьому – високий попит у піковий сезон.

Про це розповіли пише Економічна правда.

«Зараз "Укрзалізниця", як і щороку, проходить піковий сезон літніх пасажирських перевезень. Рекордне навантаження, щоправда, має і зворотний бік: онлайн-сервіси "Укрзалізниці" "підвисають" у пікові години, адже увімкнено додаткові безпекові алгоритми», – пояснили у пресслужбі перевізника.

Там також пояснили, що високий попит особливо відчувається вранці, коли відкривають продажі квитків на новий день. До прикладу, о 8 ранку «Укрзалізниця» має 600+ запитів на секунду щодо пошуку квитків, і до 10 тисяч активних сесій. Ба більше, за останній тиждень продаж квитків через застосунок та новий сайт сягнув позначки у 48%.

«Такий попит ускладнює придбання квитків, тому ми, щоб стабілізувати наші внутрішні системи, змінили правила виходу в продаж квитків на міжнародні рейси – це дало нам можливість розвести навантаження на систему та спростити доступ до квитків», – пояснили в УЗ.

З 4 липня онлайн-продажі стартують таким чином:

  • польський напрямок (Перемишль, Дорогуськ, Хелм, Варшава) – старт продажів о 09:00, глибина – 20 діб до дати відправлення;
  • словацький та австрійський напрями – о 08:00, глибина 20 діб;
  • молдавський напрям – о 08:00, глибина 30 діб.

Раніше онлайн-продажі і на міжнародні, і на внутрішні рейси розпочиналися о 8 ранку.

Усі продажі стартують одночасно на сайті «Укрзалізниці» та в застосунку. Крім цього, УЗ перевела продаж квитків на міжнародні рейси на новий сайт, тож на старому сайті вони стали недоступними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів