Поділитись:

Чи можна переписати НМТ, якщо незадоволений результатом

П'ятниця, 19 липня 2024, 06:43
Чи можна переписати НМТ, якщо незадоволений результатом

Основна сесія НМТ-2024 закінчилась, а її учасники отримали свої результати. Втім, далеко не всі абітурієнти можуть бути задоволеними результатами, які отримали.

Тож цікавляться, чи можна перескласти тестування, аби отримати вищі бали. Очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в інтерв’ю Освіті 24 заявила: якщо ми говоримо просто про низький результат вступника – тоді не можна.

Чи можна перескласти НМТ

Вакуленко уточнила: 2024 року вступникам потрібно пройти порогові бали з усіх чотирьох предметів НМТ для того, щоб мати можливість брати участь у конкурсному відборі.

«Порогові бали 2024 року – це 15% від загальної кількості тестових балів з кожного навчального предмета. Мінімальний пороговий бал становить 100 балів за шкалою 100 – 200 балів», – зазначила вона.

До прикладу, за словами очільниці УЦОЯО, з математики треба було набрати 5 з 32 тестових балів, і в такому разі ці переведені 100 балів дадуть можливість брати участь у конкурсному відборі.

«Якщо ж учасник не пройде пороговий бал, то не матиме шансів цього року брати участь у вступній кампанії до вишів», – резюмувала Вакуленко.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів