«Свобода  – це там, де ти живеш, на своїй землі», – командир розрахунку волинської «сотки»

Середа, 17 липня 2024, 19:39

У новому випуску «Обличчя війни: Герої серед нас» творці проєкту знайомлять вас із командиром розрахунку волинської 100 окремої механізованої бригади. У 2018 році він був на контрактній службі. Після повномасштабного вторгнення мобілізувався до лав ЗСУ. Виконував завдання на Київщині, а також на Харківському, Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Новий випуск вже вийшов на ютубі телеканалу «КонкурентTV».

Пан Валерій із позивним «Фермер» є командиром розрахунку волинської 100 окремої механізованої бригади. Розповідає, що його військова кар'єра почалась ще у 2018 році. Тоді підписав контракт із 30-ю бригадою. 

«Хотілось докладати сили, щоб все це закінчилось», – розповідає військовий.

Чоловік каже, що на його думку,  будь-яка війна за свободу – це майбутнє  і за нього треба боротись.

«Ця свобода дістається всім по-різному. Хтось просто поїхав за кордон і вважає, що він вільний. А хтось хоче створити цю свободу на рідній землі для дітей і внуків. Ціну завжди приходиться платити, нічого немає безкоштовного. Звісно, треба старатись, щоб втрати були меншими», – каже «Фермер».

Детальніше – дивіться у сюжеті:

«Обличчя війни: Герої серед нас» – це спільний соціальний проєкт телеканалу Конкурент ТВ та Благодійного Фонду підтримки ветеранів «Свідомі».

У кожному випуску ведуча проєкту Ангеліна Гущина знайомить волинян з унікальними історіями українських військових та показує їх погляди на життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: