Поділитись:

НАТО призначив спецпредставника в Україні

Середа, 17 липня 2024, 16:28
НАТО призначив спецпредставника в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу, 17 липня, оголосив про призначення Патрика Тернера старшим представником в Україні.

Про це оголосили в пресслужбі НАТО, – повідомляє «Європейська правда».

Патрик Тернер почне виконувати свої обов'язки в Києві у вересні 2024 року. Як старший представник він очолюватиме представництво Альянсу в Україні, «діятиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою в Києві», а також «координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки і поради щодо ситуації в Україні».

До призначення Тернер працював помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.

«Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю можливості очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами і партнерами Альянсу задля надання підтримки Україні з боку НАТО», – прокоментував Тернер.

Як відомо, саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня ухвалив рішення про збільшення присутності НАТО в Україні, зокрема призначення спеціального представника в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів