Поділитись:

Німець хотів провезти через «Устилуг» 68 кіло «кінських» вітамінів (фото)

Середа, 17 липня 2024, 12:59
Німець хотів провезти через «Устилуг» 68 кіло «кінських» вітамінів (фото)

На митному посту «Устилуг» з автівки громадянина Німеччини вилучили 68 кілограмів вітамінів для коней, які він хотів провезти «зеленим коридором».

Про це у середу, 17 липня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Громадянин Німеччини, певно, не прочитав наших регулярних роз'яснень про правила ввезення товарів на митну територію України. Він перетинав кордон через "Устилуг" і для в'їзду обрав смугу руху, позначену символами зеленого кольору. Між тим, у багажному відділенні мав 68 кг вітамінів для коней», – йдеться у дописі.

Митники нагадують, що так званий «зелений коридор» – це канал спрощеного митного контролю, призначений для перетину кордону України громадянами, які переміщують товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та письмовому декларуванню, а також не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження. 

Водночас (для автомобільних пунктів пропуску) не підлягають оподаткуванню та письмовому декларуванню товари (крім підакцизних та особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг (для громадян, які були відсутні в Україні більше, ніж 24 години і ввозять товар не частіше 1 разу протягом 72 годин).

Вітаміни митники тимчасово вилучили. Вони склали протокол про порушення митних правил за ознаками, передбаченими у ч. 3 ст. 471 Митного кодексу. Санкція статті встановлює за такі дії штраф у розмірі у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів правопорушення або без такої. До слова, вартість партії вилучених харчових добавок становить майже 184 тисячі гривень.

Німець хотів провезти через «Устилуг» 68 кіло «кінських» вітамінів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів