Поділитись:

4 роки тюрми та майже мільйон потерпілій: на Волині судили винуватицю п'яної ДТП

Середа, 17 липня 2024, 12:18
Фото з місця ДТП
Фото з місця ДТП

За п'яну ДТП, у якій була травмована молода жінка, суд відправив на чотири роки за ґрати 26-річну волинянку й зобов'язав виплатити 880 тисяч гривень потерпілій.

Про це у середу. 17 липня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ковельської окружної прокуратури суд визнав 26-річну жительку села Машів Ковельського району винуватою у порушенні в стані алкогольного сп'яніння правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілій тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 КК України)», – йдеться у дописі.

Удень 13 липня 2023 року нетвереза жінка, рухаючись за кермом автомобіля марки Opel Kadett вулицею Центральною в рідному селі, збила 28-річну пішохідку, яка йшла узбіччям дороги. Водійка з місця пригоди втекла. Поліцейські наздогнали її у Любомлі. Під час проходження освідування на визначення стану сп'яніння, «драгер» показав 2,6 проміле алкоголю в крові.

 Пішохідку з тілесними ушкодженнями госпіталізували у відділення реанімації. У результаті ДТП вона отримала численні травми.

Суд призначив водійці покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на п'ять років.

Окрім того, із неї на користь потерпілої буде стягнуто 500 тис. грн моральної та понад 330 тисяч гривень майнової шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів