Чи рятує кава від похмілля: 3 причини, через які краще її не пити

Середа, 17 липня 2024, 04:34

Одним із засобів, який часто рекламується як вірний спосіб позбутися похмілля, є кава, але чи так це?

Як пише thedailymeal.com, ідея полягає в тому, що кофеїн дає потужний імпульс, який позбавляє або, принаймні, послаблює симптоми, і це звучить досить логічно, – передає УНІАН.

Однак, більшість учених згодні з тим, що кава не позбавляє від похмілля.

"Насправді ліків від похмілля не існує. Частково проблема в тому, що причини похмілля дуже складні, і те, як ви реагуєте на алкоголь, залежить від ваших власних генів і метаболізму, а також від безлічі чинників, зокрема й від того, як швидко ви пили, скільки і що ви пили. Додайте до цього труднощі зі сном, зневоднення і шлунково-кишкові розлади. Усе складно", - йдеться в публікації.

Кава посилює похмілля

Наука каже, що є кілька великих проблем із використанням кави як ліків від похмілля:

  • Зневоднення. Це один з основних чинників, що сприяють похміллю. І кава має сечогінні властивості, через які ви можете втрачати ще більше рідини замість того, щоб заповнювати її, пояснила докторка Мері Клер О'Браєн.
  • Нудота. Вживання кави може посилити такі симптоми, як нудота.
  • Головний біль. Кофеїн впливає і на інші речі, які можуть погіршити похмілля, він може посилити головний біль.

«Суть у тому, що кава, найімовірніше, змусить вас почуватися гірше, а не краще. Хоча панацеї від усіх хвороб не існує, медичні експерти рекомендують спати, пити воду і приймати вітамін B6, щоб пережити похмілля»,  - ідеться в статті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: