Сервіс по-новому: Trustee Plus запустив розрахунок стабільними монетами USDC у блокчейні Solana

Вівторок, 16 липня 2024, 18:53

У рамках події Solana KUMEKATHON! Meetup розробники Trustee Plus повідомили про початок розрахунків з використанням стейблкоінів USDC на блокчейні Solana. Це оголошення прозвучало під час Ukrainian Blockchain Week 2024 — серії заходів, організованих командою Incrypted. Члени криптоспільноти з ентузіазмом сприйняли останнє оновлення від команди інноваційної платформи.

Головне нововведення, яке вже можуть відчути на собі всі користувачі Trustee Plus, полягає в тому, що завдяки співпраці з блокчейном Solana, будь-які зовнішні перекази стейблкоіна USDC відбуваються з мінімальною, а головне, прогнозованою комісією. Все, що вам треба - обрати при переказі іншому користувачеві USDC блокчейн Solana.

“Декілька місяців тому ми зробили можливість обмінювати cтейблкоіни в середині Trustee Plus без жодної комісії. Сьогодні до цього додали найбільш вигідний по грошах вивід USDC в блокчейні SOL. Це означає, що будь-яка кількість ваших USDT може бути обміняна на USDC без жодної комісії, а далі переказана на зовнішній гаманець, всього за 1 USDC. Гріх таким не користуватись вже зараз” - Вадим Груша, СЕО Trustee Plus.

На момент написання цієї новини комісія за Gas в мережі ERC-20 складала 6.75 USDC. Це далеко не найвищий показник комісії, який збільшується прямо пропорційно завантаженню блокчейну Ethereum. Залежно від кількості користувачів і об'ємів операцій комісія ERC-20 може сягати 50-80 USDC і вище. Це означає, наприклад, що для переказу 10 USDC вам треба буде витратити від 6 до 80 USDC додаткової комісії.

З блокчейном Solana все набагато простіше і вигідніше. В незалежності від завантаженості і об'ємів операцій вам треба буде заплатити всього 1 USDC комісії за будь-який переказ зовнішньому користувачу.

“Представники різних блокчейнів багато кажуть про необхідність масового прийняття криптовалют. Проте варто пам’ятати, що найкоротший шлях до цього дійсно великою масою користувачів - це їх вигідність, швидкість і надійність. Сьогодні, разом з Trustee Plus, ми робимо ще один крок в напрямку мільярда користувачів криптовалютними активами” - Ден Альберт, CEO Solana Foundation.

Особливо приємно відмітити, що тепер такою можливістю можуть скористатися клієнти найбільш динамічно розвиваючогося криптопроєкту України - криптогаманця Trustee Plus.

“Ми високо цінуємо зусилля команди Trustee, націлені на популяризацію криптовалют саме в Україні. За попередніми підрахунками Kumeka Team - партнера Solana Foundation, на сьогодні в Україні не менше 100 000 користувачів мережі Solana. Сподіваємось, що завдяки співпраці з Trustee Plus ми подвоїмо цю цифру” - Марк Лецюк, співзасновник Kumeka Team, спільноти ентузіастів з розвитку екосистеми Solana в Україні.

Не можна не відзначити, що раніше ми вже публікували новини про проєкт Trustee Plus. Клієнти платформи не тільки можуть зберігати, обмінювати або оплачувати товари в магазинах за допомогою платіжної картки Trustee Plus, використовуючи криптовалютний гаманець. Вони також мають змогу користуватися нульовими комісіями на безліч операцій, та бути впевненими у безкомпромісному захисті своїх активів. Саме такий підхід дозволив компанії набрати понад 300 000 клієнтів і стати лідером криптогалузі в Україні.