Які квіти видалять цвіль у ванній

Середа, 17 липня 2024, 01:23

Ванні кімнати створюють ідеальні умови для розмноження цвілі через високий рівень вологості у приміщенні.  

Як пише Express, замість використання відбілювача або інших професійних засобів, можна купити кімнатну рослину, яка стане розв'язанням цього питання, – передає УНІАН. 

Постачальник розкішних ванних кімнат Sanctuary Bathrooms вважає, що хлорофітум, відомий як рослина-павук, є найкращим вибором для запобігання розвитку цвілі.

Як зазначається, ці рослини досить стійкі до перепадів температур, тому на них не вплине гарячий душ. Погане освітлення також не є для них проблемою. Хлорофітум славиться своєю здатністю очищувати повітря, видаляти шкідливі токсини та забруднювачі, а також їх "практично неможливо вбити".

Які рослини можна поставити у ванній

Якщо вам не подобається рослина-павук, то можна взяти інших помічників: 

  • папороті;
  • бамбук;
  • мирні лілії;
  • алое вера;
  • англійський плющ.

«Під час вибору ідеальної рослини для вашої ванної кімнати важливо оцінити простір. Ванні кімнати з мінімальним природним освітленням, такі як окрема ванна кімната, туалет або гардероб, вимагають рослин, які процвітають при низькій освітленості. І навпаки, у великих ванних кімнатах, як правило, у будинках з кількома мешканцями, як у сімейній ванній кімнаті, виграють рослини, які вимагають більше світла», – зазначив директор Sanctuary Bathrooms Джеймс Робертс.

У невеликі ванні кімнати він радить також брати невеликі рослини у горщиках, щоб не перевантажувати обмежений простір. Наприклад, папороті ідеально підходять для невеликих ванних кімнат, оскільки вони люблять високу вологість і можуть справлятися з недостатнім освітленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: