У Рівному затримали молодика, який «під замовлення» з РФ спалював авто військових (фото)

Вівторок, 16 липня 2024, 13:46

У Рівному затримали 22-річного молодика, який підпалював автівки військових, бо йому «терміново були потрібні гроші». Такий «заробіток» Кримінальний кодекс України оцінює до 10 років позбавлення волі.

Про це пишуть «Рівненські новини» з посиланням на поліцію області.

22-річний житель Рівного, шукаючи легкого підробітку, в одному з російських чат-ботів знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить ЗСУ.

Зазначають, що у подальшому в російських медіа відео з такими авто видаються за підпали автомобілів працівників ТЦК та СП, аби створити у ворожих медіа картинку самовільної ініціативи українців, які нібито виступають проти мобілізації.

Так, 2 липня рівнянин підпалив автомобіль Nissan Almera, який належав військовослужбовцю. Про виконану «роботу» відразу відзвітувався, надіславши підтверджуючі фото. А вже за декілька днів він підпалив позашляховик Nissan X-Trail, який готували на передову захисникам. Крім того, вогонь поширився на інше авто.

«Заробітчанину» обіцяли кілька тисяч доларів за це. Втім, чи встиг зловмисник отримати грошову винагороду поки не відомо, адже його викрили оперативники поліції.

Слідчі Рівненського РУП затримали 22-річного жителя Рівного у порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

У скоєному молодик зізнається, співпрацює зі слідством та запевняє, що не знав, що виконує замовлення країни-агресора.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: