Поділитись:

На Прикарпатті затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерів

Понеділок, 15 липня 2024, 14:05
На Прикарпатті затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерів

СБУ та ДБР ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримали керівника одного з ключових управлінь митного органу.

Про це пише Інформатор Івано-Франківськ з посиланням на Управління СБУ в області

Днями у місцевих телеграм-чатах ширилася інформація про обшуки на Франківській митниці. Тоді повідомляли, що нібито затримано начальника управління тарифів на хабарі в 9 тисяч доларів США. У пресслужбі СБУ журналістам підтвердили інформацію про обшуки та зазначили, що на місці працювало центральне управління СБУ.

Слідство з’ясувало, що чиновник організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів. Обвинувачений погрожував підприємцям створенням штучних перешкод, якщо ті не заплатять хабар.

Для реалізації «схеми» фігурант залучив декількох митних брокерів, зокрема з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. Один з них був залучений до оборудки як посередник для передачі хабарів від підприємців.

Співробітники СБУ задокументували чотири факти отримання фігурантами неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали організатора злочину та посередника «на гарячому», під час одержання нового «траншу».

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів. Встановлюють всі обставини злочину та повне коло осіб, причетних до нього.

Нагадаємо: днями СБУ викрила на корупції виконувача обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

На Прикарпатті затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерівНа Прикарпатті затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерівНа Прикарпатті затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерів 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів