Орбан розіслав свій «мирний план» усім лідерам ЄС

Понеділок, 15 липня 2024, 13:32

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан після своїх вояжів до України, РФ та Китаю ознайомив лідерів ЄС з результатами своєї «миротворчої місії» та «мирними пропозиціями» Будапешта.

Про це заявив політичний директор прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан в інтерв'ю угорській проурядовій газеті Magyar Nemzet, пише «Українська правда».

Зокрема, він зазначив, що «план Орбана зараз лежить на столі кожного лідера ЄС».

Балаж Орбан розповів, що з поїздок угорського прем’єра до Києва і Москви «стало зрозуміло, що Україна і Росія дуже рішуче налаштовані воювати».

«І без втручання зовнішніх посередників ми, на жаль, побачимо дуже жорстокі руйнування в найближчі місяці», – вказав він.

Після цього, за словами Орбана, Угорщина почала переговори з потенційними посередниками: Китаєм, Туреччиною та Дональдом Трампом.

«Але європейці і нинішня адміністрація США виступають за продовження війни. Прем'єр-міністр написав лідерам ЄС про переговори, результат першої фази миротворчої місії та угорські пропозиції. Якщо Європа хоче миру і хоче мати вирішальний голос у врегулюванні війни і припиненні кровопролиття, вона повинна зараз розробити і здійснити зміну напрямку», – сказав він.

Орбан також вважає, що не варто недооцінювати роль Угорщини як посередника, оскільки, на його думку, країна може відігравати «серйозну роль у посередництві».

«Угорщина є здібним посередником, як показали останні два тижні, і наше завдання зараз – поєднати цей новий підхід і спробувати переконати країни-члени Європейського Союзу в плані Віктора Орбана», – резюмував він.

Нагадаємо: 12 липня Віктор Орбан на зустрічі із колишнім президентом США Дональдом Трампом у Флориді обговорив свої «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні. 14 липня під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, на Дональда Трампа скоїли замах: куля прошила верхню частину вуха, політика врятувало те, що він вчасно нахилив голову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: