Поділитись:

Що буде, якщо пити багато кави у спеку: 5 небезпечних наслідків

Вівторок, 16 липня 2024, 05:15
Що буде, якщо пити багато кави у спеку: 5 небезпечних наслідків

Якщо ви любите пити чай або каву чашками, навіть коли літня спека досягає свого піку, то вам варто знати, що надмірне споживання кофеїну в спеку може не найкращим чином позначитися на вашому здоров'ї.

Як пише HealthShots, надмірне споживання кофеїну може посилити побічні ефекти спеки на організм, – передає  УНІАН.

Ось кілька причин, які змусять вас переглянути своє споживання кофеїну влітку:

1. Зневоднення

Відомо, що кофеїн викликає зневоднення. Кофеїн - це сечогінний засіб, який викликає підвищене виділення сечі з організму. Він також може обдурити ваше тіло, змусивши його відчувати меншу спрагу, що може призвести до зневоднення. Кава з цукром - ще одне погане поєднання, яке призводить до зневоднення в літню спеку.

2. Збільшення частоти серцевих скорочень

Кофеїн підвищує частоту серцевих скорочень і кров'яний тиск. Влітку вживання кофеїну може створити додаткове навантаження на серцево-судинну систему і призвести до дискомфорту або інших проблем зі здоров'ям.

3. Поганий режим сну

Літні місяці можуть призвести до порушення режиму сну, тому що підвищена температура тіла заважає заснути. Навіть влітку температура в приміщенні, як правило, вища, що ускладнює засинання. Якщо ви ще й додасте у свій раціон кофеїн, це посилить ваші проблеми зі сном у літній період. У результаті наступного дня ви почуватиметеся роздратованим і втомленим.

4 Хронічне занепокоєння і дратівливість

Підвищене споживання кофеїну може викликати відчуття тривоги та дратівливості, які й так підсилені через спеку. Тому, якщо ви страждаєте від тривожності, намагайтеся утримуватися від кофеїну, оскільки він сприяє більш спокійному настрою і знижує рівень стресу. 

5. Підвищений ризик захворювань, пов'язаних зі спекою

Вживання кофеїну може порушити терморегуляцію, що підвищує ризик розвитку таких захворювань, як теплове виснаження або тепловий удар. Відмова від вживання кофеїну може допомогти підтримати охолоджувальні механізми вашого організму.

Спробуйте замінити свої улюблені напої з кофеїном на ті, що більш зволожують або освіжають, такі як вода, настояна на фруктах, лимонад, лаймова газована вода, кефір, кокосова вода або трав'яні чаї.

В Україні зберігається аномально спекотна погода. Найближчими днями стовпчики термометрів піднімуться до 38, і опускатися почнуть тільки з 18 липня - у Києві, а на півдні, сході та в центральних областях ослаблення спеки можна чекати не раніше 26 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів