Поділитись:

На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото)

Неділя, 14 липня 2024, 11:53
На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото)

Волинські надзвичайники за останні 12 годин ліквідували 8 випадків загоряння сухої трави.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

У суботу, 13 липня, вогнеборці Волині ліквідували загоряння сухої трави у таких населених пунктах, як: с. Скірче, с. Богушівка Луцького району, с. Старостине, с. Сагачин, м. Ковель, с. Зарічче, сел. Іваничі Володимирського району та у с. Бихів Камінь-Каширського району.

На гасіння трави рятувальники використовували підручні засоби та водяні стволи.

Загальна площа всіх пожеж становить 3 гектари.

У всіх випадках причиною пожежі було необережне поводження з вогнем.

Зокрема у с. Старостине Ковельського району та у с. Богушівка Луцького району до відповідальності притягнули 2-ох пенсіонерів 1948 та 1962 року народження.

На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото)На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото)На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото)На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото)На Волині двоє пенсіонерів виявилися паліями сухої трави (фото) 

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках для громадян становить 3060 – 6120 грн, для посадових осіб – 15300 – 21420 грн.

Якщо ж такі дії призвели до загибелі людей, масової загибелі тварин або інших тяжких наслідків, передбачена кримінальна відповідальність – можна потратити за ґрати до 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів