На Волині судили чоловіка, який поцупив цукерки з магазину: який вирок

Субота, 13 липня 2024, 13:31

На Волині за крадіжку, скоєну в умовах воєнного стану, судили чоловіка, який поцупив з магазину три упаковки цукерок.

Про це пише «Ковель медіа» 

У вироку Ковельського міськрайонного суду від 9 липня зазначено, що, перебуваючи в одному з магазинів на вулиці Театральній у Ковелі, раніше не судимий чоловік непомітно для інших вкрав три упаковки цукерок відомих найменувань на загальну суму 527 гривень 38 копійок.

Інцидент стався 27 січня 2024 року після 16-ї години. Правоохоронці встановили особу зловмисника та відкрили кримінальне провадження за фактом крадіжки в умовах воєнного стану.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та у вчиненому розкаявся.

Обставин, що обтяжують покарання, суд не знайшов, а до позитиву відніс щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, яке виразилось у тому, що обвинувачений повідомив слідству про невідомі тому обставини, добровільне відшкодування заподіяної шкоди. Також було враховано, що підсудний вперше притягується до кримінальної відповідальності.

Головуючий у справі суддя Сергій Панасюк призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, яке замінив на один рік випробувального терміну. З обвинуваченого також стягнуто в дохід держави судові витрати в сумі 1514 гривень 56 копійок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: