У Луцьку попрощалися із загиблими на Донеччині Юрієм Футалою та Віктором Сіліним (фото)

Субота, 13 липня 2024, 12:31

У Луцьку в останню путь провели загиблих на Донеччині військовослужбовців: 47-річного солдата Юрія Футалу та 43-річного молодшого сержанта Віктора Сіліна.

Відспівали полеглих воїнів у суботу, 13 липня, в кафедральному соборі Святої Трійці, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Лучанин Футала Юрій Володимирович, 24 листопада 1976 року народження, був мобілізований на посаду навідника механізованого відділення в складі механізованого батальйону. Солдат Юрій Футала загинув 7 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі села Побєда Донецької області.

Лучанин Сілін Віктор Миколайович, 1 червня 1981 року народження, був мобілізований на посаду стрільця-номера обслуги десантно-штурмового відділення в складі десантно-штурмової роти. Молодший сержант Віктор Сілін загинув 9 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі селища Дружба Донецької області.

Під час проповіді священнослужитель зазначив:

«Замість того, щоб співати “Многая літа”, ми співаємо “Вічная пам’ять”, бо у нас триває жорстока війна, яка забирає найкращих. Ті, хто пішов нас захищати, віддають свої життя. Згинуть наші вороженьки як роса на сонці – так і буде, але для цього треба докласти всіх зусиль, аби здолати загарбників».

Поховають Юрія Футалу у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа, а Віктора Сіліна — на кладовищі села Липини.

Редакція сайту новин Луцька «Конкурент» висловлює співчуття рідним та близьким загиблих.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: