Швейцарія хоче відмовитись від проведення «Євробачення-2025»

Субота, 13 липня 2024, 00:02

Швейцарія може не прийняти музичні змагання через пропозиції місцевих політичних партій. Федеральний демократичний союз проти виділення коштів на конкурс. Рішення про відмову від Євробачення може бути ухвалене найближчим часом — пише RTS.

Причиною такого рішення політики називають те, що конкурс, зокрема, у 2024 році «супроводжувався антисемітськими інцидентами й сатанинським внеском». Як відомо, цьогоріч шоу проходило у Мальме, Швеції. В день гранд-фіналу на вулицях міста відбулися протести. Люди вимагали вигнання з конкурсу представниці Ізраїлю Еден Голан через війну в Газі.

 

«Останнім часом почастішали антисемітські інциденти. Протести проти ізраїльської співачки в цьому році викликають занепокоєння щодо проведення Євробачення в Швейцарії, яке може становити значну загрозу безпеці країни, також не забуваємо, що зростає кількість заявок, які оспівують сатанізм і окультизм, як приклад – Bambie Thug (представники Ірландії – УНІАН)», – зазначається в заяві.

 

Відтак, федеральний союз висловив занепокоєння за громадян своєї країни. Вони переймаються через безпеку, тому що переконані, що під час проведення Євробачення можуть виникнути сутички.

До слова, у Швейцарії хотіли виділити понад 20 мільйонів франків, а це близько 905 мільйонів гривень, на проведення конкурсу. Втім політики хочуть організувати збір підписів, щоб оскаржити рішення про виділення грошей та проведення шоу — зазначили в УНІАН.

Нагадаємо, раніше представник Нідерландів на Євробаченні-2024 заявив про своє повернення на шоу наступного року.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: