Нововолинська міська лікарня встановить дві сонячні електростанції

Вівторок, 09 липня 2024, 20:57

Голова Комітету Андрій Герус та перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в межах робочої поїздки до Волинської області відвідали центральну міську лікарню Нововолинська, де планується встановлення двох сонячних електростанцій.

Нововолинська ЦМЛ планує встановити дві сонячні електростанції з накопичувачами: на даху пологового корпусу потужністю 20 кВт (реалізація в межах проєкту GIZ «Відновлювана енергетика для стійкої України»), а також на даху хірургічно-травматологічного корпусу потужністю 120 кВт (проєкт Європейської комісії та італійської компанії Enel «Промінь надії»).

 

За словами директора Нововолинської центральної міської лікарні Олега Шипелика, СЕС покриватимуть до 70% потреб лікарні у електроенергії. Економія на сплаті електроенергії для громади: за рік - близько 1,4 млн грн; за 25 років терміну експлуатації СЕС - близько 35 млн грн.

Сонячні електростанції разом з накопичувачами також забезпечать безперервне надання медичних послуг пацієнтам під час відключень електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: