У Нововолинську з каналізації не перестають діставати дивні речі (фото)

Вівторок, 09 липня 2024, 14:29

Вдруге за тиждень мешканці мікрорайону Шахтарський, що у місті Нововолинськ, довели насос на каналізаційній станції «до ручки».

Про це пише КП «Нововолинськводоканал».

Довели бідолаху, бо масово змивають у свої унітази вологі серветки, зливають/скидають усе, що зайве у квартирі.

Комунальники зауважують, що ще минулого вівторка, 2 липня, приїздили в один з будинків цього району й теж діставали серветки.

«Чистили насос від вологих серветок, ганчірок і бруду. Щоб як для людей. А сьогодні, 8 липня, знову вологі серветки заблокували роботу насоса. Людоньки, майте совість: такими темпами мікрорайон може залишитися без каналізації! Це не страшилка, а ймовірна реальність», – йдеться у дописі.

centerВологі серветки у каналізації

centerНасос чистять від вологих серветок

Фахівці додають: вологі серветки легко виводять з ладу потужні насосні агрегати, які перекачують стічні води подалі від міста – на очисні споруди. Водоканал, пишуть комунальники, не має за що купити нове устаткування. Але якщо кошти таки знайдуть, то це призведе до здорожчання тарифу. Тому у водоканалі й просять ставитися до каналізації обережно.

centerГанчірка з мікрофібри

Наприкінці червня комунальники знайшли ще одну неприємну знахідку – ганчірку для миття підлоги з мікрофібри. Тоді ж на сторінці комунального підприємства ласкаво нагадали: відро для сміття біля унітазу стоїть не для краси, а для користі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: