Поділитись:

У Луцьку – нова субкультура: діти вважають себе тваринами (відео)

Вівторок, 09 липня 2024, 12:12
У Луцьку – нова субкультура: діти вважають себе тваринами (відео)

У Луцьку помітили нову субкультуру – квадроберів. Діти та підлітки майструють костюми тварин – маски, одяг та хвости – й поводять себе як представники фауни. Вони пересуваються на чотирьох кінцівках, гавкають та гарчать.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили з'ясувати, звідки взялась така субкультура.

Зауважимо, що ця субкультура, так би мовити, поділяється на два підвиди – фурі та власне квадроберів. Перші імітують мультиплікаційних тварин, а другі – диких. Фурі походять із мультиків, де тварин зображують з якостями людей. Пародіювати ж диких тварин розпочали ще декілька років тому.

Хто засновник руху квадроберів та до чого тут спорт?

Ймовірним засновником цього руху є японський спортсмен Кенічі Іто. Чоловік займається однойменним видом спорту – квадробінком. Простою мовою – бігом на чотирьох кінцівках. Пан Іто навіть потрапив до Книги рекордів Гінеса.

Кенічі ІтоКенічі Іто

У 2015 році Кенічі Іто зміг пробігти 100 метрів за 15,71 секунди. Для цього він кілька років вивчав, як поводять себе африканські мавпи пата. Раніше чоловік працював двірником і мив підлогу на чотирьох кінцівках, щоб відпрацювати техніку бігу на чотирьох лапах.

Саме з цим чоловіком і пов'язують популярність руху квадроберів. Спершу він зародився у східних країнах й поступово розповсюдився в інших.

Як діти стають тваринами?

Окрім пересування на чотирьох кінцівках, важливим атрибутом цієї культури є костюм. Зазвичай його майструють самі ж діти. Маски виготовляють з пап'є-маше. На руки надягають рукавиці у формі лапи. Їх також шиють власноруч. Хвости теж роблять з підручних матеріалів або ж купують.

До слова, на популярних торгових майданчиках уже з'явилися підприємці, які вже продають готові костюми.

Зібравши усі атрибути до купи, підлітки тренують навички стрибків. Перестрибують перешкоди або один одного. Саме таких уже помітили й у Луцьку на площі перед РАЦСом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів