Поділитись:

У нацпарку на Волині вчені шукали рідкісну прудку очеретянку (фото)

П'ятниця, 05 липня 2024, 17:37
У нацпарку на Волині вчені шукали рідкісну прудку очеретянку (фото)

На території національного природного парку «Прип'ять-Стохід» та прилеглих ділянках на півночі Волині працювала наукова експедиція з вивчення рідкісного виду птахів – очеретянки прудкої.

Про це у п'ятницю, 5 липня, повідомили на фейсбук-сторінці нацпарку.

Зазначають, що наприкінці червня й на початку липня на території національного природного парку «Прип'ять-Стохід» та прилеглих ділянках півночі Волинської області працювала щорічна експедиція. 

Вчених цікавив рідкісний вид птахів, занесений до Червоної книги України та Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи – очеретянка прудка (Acrocaphalus paludicola).

Учасниками експедиції були співробітники парку, Черкаського національного університету під керівництвом Інституту зоології НАН України, за фінансової підтримки Українського товариства охорони птахів.

Під час експедиції науковці оцінили стан гніздових біотопів цієї прудкої очеретянки та провели обліки її чисельності на моніторингових ділянках. За підсумками результатів експедиції планується публікація у науковому віснику парку.

У нацпарку на Волині вчені шукали рідкісну прудку очеретянку (фото)У нацпарку на Волині вчені шукали рідкісну прудку очеретянку (фото)У нацпарку на Волині вчені шукали рідкісну прудку очеретянку (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів