Поділитись:

Чи підуть луцькі школярі у серпні на навчання

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 05 липня 2024, 14:26
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Нещодавно мер Льова Андрій Садовий анонсував – навчання у школах міста розпочнеться з 19 серпня. Також навчальний рік з серпня розпочнуть школи Івано-Франківська та Чернівців.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поцікавитися, коли ж до школи підуть учні обласного центру.

Як розповів нам очільник департаменту освіти Віталій Бондар, що є відповідні норми в законі, які регламентують початок навчального року. З його слів, жодних змін не впроваджувалось й додаткові норми поки ніякі не приймалися.

«Є нормативні акти – Закон України «Про освіту», Закон України «Про повну загальну середню освіту». Там чітко зазначено – з першого вересня. Якщо будуть зміни до цих документів, або хоча б якісь листи загальнодержавного характеру, які дадуть можливість щось таке робити, тоді ухвалюватимемо рішення. Бо в нашому випадку – це буде і порушення кодексу про працю (щодо відпустки педагогічних працівників, які не відбувають її до кінця), і порушення санітарного регламенту (діти не зможуть відгуляти літні канікули), і дуже багато нюансів ще є», – пояснив Бондар.

Віталій БондарВіталій Бондар

Він додав, що сонячна погода і спека теж заважатимуть комфортно навчатися й щодо такого рішення є багато пересторог. Тому у департаменті чекатимуть офіційних актів, які регламентуватимуть початок нового навчального року (якщо такі будуть звісно).

«Якщо акти ухвалять, то будемо пропрацьовувати й думати, як вийти з ситуації. Але те, що учні 19 серпня вийдуть на навчання не врятує ситуацію. Ми розуміємо, що можна поєднувати навчальний процес у змішаному форматі. Можна і в суботу навчатися, чи в позаурочний час. Такої гострої потреби (раніше починати навчальний рік, – ред.) немає», – інформує головний освітянин міста.

Нагадаємо: у Міносвіти України заявили, що уряд не фінансуватиме школи, в яких навчається мало учнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів