Поділитись:

На Волині прокурори й демобілізовані військові сперечаються через землю

Вівторок, 02 лютого 2016, 16:32
На Волині прокурори й демобілізовані військові сперечаються через землю

Через земельні ділянки для учасників АТО сперечаються демобілізовані й волинська обласна прокуратура. Ще два роки тому сільська рада Маяків, що поблизу Луцька, виділила півтора гектара землі для будівництва житла відомчим працівникам. За документами, чотириповерхівка займає всього 30 соток, а вільний гектар місцеві активісти й військові вимагають повернути сільській раді, аби поділити землю між учасниками АТО.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин "Огляд дня" телеканалу ZIK.

На земельній ділянці вже розпочали першу чергу будівництва. Задіяли і справді всього 30 соток. Відтак демобілізовані бійці з Луцька переконані – на решту землі, а це понад гектар, мають право і вони.

"Якщо порахувати, то з гектара можна зробити 10 ділянок і це забезпечить кількох бійців землею і частково вирішить це питання. Тому що воно досить гостро стоїть не лише на Волині, а й по всій Україні", – каже демобілізований боєць Сергій Ващук.

Тим часом сільрада Маяків не має у розпорядженні землі, яку могла б надати демобілізованим з інших населених пунктів.

"Мені вкрай неприємно відмовляти тим воїнам АТО, які звертаються із Луцька. Але нам треба вислухати людей із громади села Маяківської сільради. До мене зараз звертаються не тільки воїни АТО, але й прості жителі, які писали заяви на земельні ділянки 12 років тому, і є сім'ї, які живуть в будинках по 11 людей", – стверджує сільський голова Маяків Олена Твердохліб.

У прокуратурі переконують – усі документи і на земельну ділянку, і на будівництво отримані законно. Нині зводять перший будинок, у планах ще два і благоустрій території. Квартири у новобудовах отримають і працівники прокуратури, яких на черзі близько сорока. Однак усіх помешкань їм таки не віддають.

"За попередньою інформацією забудовника, інтереси учасників АТО з тієї місцевості враховані, і є домовленість, що квартири також будуть їм виділені у співвідношенні 25:40", – розповідає начальник відділу обласної прокуратури Волині Сергій Мазурок.

"Забудовник вийшов на мене, запропонував мені квартиру, як місцевому з Маяківської сільради", – підтверджує демобілізований боєць Ярослав Ковальчук.

Законних підстав забрати ділянку в прокуратури немає, а судитися з нею – справа марна, кажуть у сільраді. Утім, депутати таки ухвалили петицію - пропонують прокуратурі добровільно відмовитися від частини землі на користь учасників АТО. Однак угоди не буде – віддати навіть частину ділянки в прокуратурі не збираються. Бійці кажуть – боротимуться до кінця. Адже на Волині обіцяних державою ділянок чекають майже 5,5 тисяч учасників АТО, землю наразі знайшли для половини з них.

Надрукувати
мітки:
коментарів