Поділитись:

"Ніч у Луцькому замку" може стати політкампанією кандидата в мери, – Юрій Моклиця

Субота, 22 квітня 2017, 13:22

Колишній заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, якого усунули від організації арт-шоу "Ніч у Луцькому замку-2017", несхвально відгукнувся про організацію майбутнього культурного заходу. "У мене виникають припущення, що можуть цей захід перетворити у політичну кампанію майбутнього кандидата в мери", – висловив свою думку Юрій Моклиця.

Про це сказано в статті "Темні справи довкола "Ночі в Луцькому замку" ділового видання Волині "Конкурент".

Варто зауважити, що одним із організаторів цьогорічного фестивалю мав бути колишній заступник покійного нині Миколи Романюка Юрій Моклиця, який минулоріч був координатором цього заходу від міської ради.

"Вийшло так, що ані я, ні Руслана (режисер театру-студії "ГаРмИдЕр" та минулорічного фестивалю, одна із організаторок Руслана Порицька – К.), ні Алла (акторка "Гармидеру" та одна із організаторок фестивалю Алла Доманська – К.) не мали відношення до міської ради. Ми вирішили цей процес, так би мовити, легалізувати. Тобто попросили в міськради, щоб вони дали якийсь офіційний папір, що ми маємо якісь повноваження і право проводити цей захід. В нас уже була концепція, але нам сказали: "Вибачте, ви вже цього року не проводите фестиваль", – сказав Юрій Моклиця.

Юрій Моклиця вважає, що розпочали підготовку до організації такого арт-фестивалю дуже пізно. Адже навіть минулорічні організатори розпочали її ще два місяці тому й це теж було трохи пізно. Оскільки підготовку до такого масштабного заходу, зі слів Юрія Моклиці, потрібно було б почати одразу після завершення "Ночі у Луцькому замку" у 2016 році.

Також екс-заступник луцького мера наголошує: оскільки тут є фінансова складова і, відповідно, корупційний ризик, то такі заходи повинні організовувати люди, які не мають до міської ради прямого відношення. Міська рада лише має сприяти організаторам у проведенні заходу, але в жодному разі не керувати фінансами фестивалю.

"Чиновник міської ради не повинен організовувати заходи - він менеджер. Він має створювати умови. Наприклад, під час минулорічної організації фестивалю фінанси через мене не йшли, я лише був координатором від міськради. Там був підприємець, оформлений на Доманську. Вона про все повністю відзвітувалась перед спонсором і повернула йому невикористані кошти", – додав Юрій Моклиця.

Нагадаємо, що цьогорічний фестиваль відбудеться 1-2 липня. Згідно з розпорядженням секретаря Луцької міської ради Ігоря Поліщука оргкомітет фестивалю очолить Григорій Пустовіт, його заступником буде директорка департаменту культури Тетяна Гнатів.

Надрукувати
мітки:
коментарів