Поділитись:

Найздоровіші собаки: кінологи назвали 10 порід, які найменше хворіють

Четвер, 04 липня 2024, 03:21
Найздоровіші собаки: кінологи назвали 10 порід, які найменше хворіють

Перед тим як заводити собі чотирилапого друга, варто подумати про проблеми зі здоров’ям, які можуть вплинути на певні породи собак.

Тому, якщо ви хочете мати щасливу собаку, уникаючи частих походів до ветеринара, портал The Scotsman радить 10 найздоровіших порід собак, – пише УНІАН. 

1. Австралійська пастуша собака

Австралійська пастуша собака може претендувати на звання найздоровішої собаки. У Книзі рекордів Гіннесса вона включена як найстаріша собака у світі, адже собака цієї породи на прізвисько Блюі прожила 29 років. Хоча довголіття та здоров'я не завжди йдуть рука об руку, ця порода як бачимо, залишається досить здоровою. 

2. Німецький пінчер

Німецькі пінчери не вирізняються будь-якими специфічними для породи станами здоров’я, окрім звичайних скарг на очі та стегна, однак вже у зрілому віці. Регулярні фізичні вправи та належний догляд повинні забезпечити довге та здорове життя собак. 

3. Гаванський собака

Гаванець, як і більшість маленьких порід собак, має більше шансів мати проблеми з печінкою та нирками, ніж великі собаки. В іншому випадку можна очікувати, що ці чарівні персонажі залишаться здоровими протягом більшої частини свого життя.

4. Пудель

Пуделі всіх трьох розмірів — стандартний, мініатюрний і великий — мають хороше здоров’я, живуть до 18 років, а проблеми з суглобами й очима вражають лише старших собак.

5. Чихуахуа

Найменша порода собак у світі також є однією з найздоровіших. Крихітні чихуахуа мають дуже мало хвороб, характерних для цієї породи, хоча у старших собак можуть розвинутися проблеми з очима та серцем, як і в людей.

6. Хорт

Швидкий, ледачий і здоровий - три домінуючі риси хортів. Загальне правило полягає в тому, що чим більший хорт, тим більша ймовірність розвитку захворювань кістково-м’язового апарату, але загалом вони залишаються у відмінному стані.

7. Бігль

Ця порода собака більше призначена для полювання, бігль тепер є популярним домашнім улюбленцем із гострим нюхом. Порода має тенденцію залишатися здоровою, а проблеми з очима та тазостегновими суглобами виникають лише в більш пізньому віці.

8. Ердельтер'єр

Король тер'єрів, також відомий як Бінглі-тер'єр або Уотерсайд-тер'єр, ердельтер'єр - це порода, яка походить із Вест-Райдингу Йоркшира. Порода має відносно низьку кількість проблем зі здоров’ям, причому рак є основною причиною смерті.

9. Сибірський хаскі

З огляду на те, що сибірський хаскі був виведений для перевезення упряжок на великі відстані в умовах мінусової температури, можливо, не дивно, що сибірський хаскі, як домашній улюбленець, залишатиметься здоровим. Хоча деякі окремі тварини страждають від проблем із очима та тазостегновими суглобами.

10. Бордер-коллі

Жвавий і милий бордер-коллі раніше страждав від кількох генетичних захворювань, але тестування ДНК, проведене селекціонерами, допомогло усунути багато з них, а це означає, що тепер вони, як правило, є однією з найздоровіших порід. Глухота та епілепсія є двома найпоширенішими захворюваннями, які все ще впливають на них, але у зрілому віці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів