Поділитись:

Китай з росією розробляютль безпілотник, який схожий на «шахед»

Середа, 03 липня 2024, 08:40
Китай з росією розробляютль безпілотник, який схожий на «шахед»

Китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський «шахед», яким активно атакують Україну.

Про це пише Українська правда з посиланням на Bloomberg.

Офіційні особи не ідентифікували безпілотник, який розробляється, але китайські оборонні веб-сайти та кілька ЗМІ повідомили, що Китай розробляє ударний безпілотник-камікадзе під назвою Sunflower 200, який за зовнішнім виглядом схожий на іранський дрон Shahed 136.

Як йдеться у статті, у 2023 році компанії провели переговори про співпрацю щодо копіювання іранського безпілотника Shahed, а цього року розпочали розробку та тестування версії для підготовки до відправки в росію, повідомили чиновники, які попросили не називати їхніх імен, щоб не розголошувати приватну інформацію. За їхніми словами, китайські безпілотники ще не використовувалися в Україні.

Деякі країни вважають, що надання росії безпілотників для нападу перетне межу летальної допомоги.

За оцінками США, Китай зважує, чи надсилати повністю збудовані безпілотні літальні апарати, але в той же час надсилає комплекти, з яких можна зробити ударні дрони. Зі слів співрозмовника, США все ще не дійшли висновку, що Китай надсилає летальну допомогу росії, хоча й визнають, що інші країни можуть мати іншу інтерпретацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів