Поділитись:

Kromberg&Schubert: як працюють іноземні інвестиції на Волині

Вівторок, 02 лютого 2016, 17:50

Міжнародна німецька компанія Kromberg&Schubert працює на Волині з 2005 року і виготовляє електричні кабельні мережі до автомобілів таких відомих брендів як "Volkswagen", "Mercedes-Benz", "BMW" та"Audi".

За весь період діяльності підприємство створило 5,5 тисяч робочих місць. Саме луцький завод компанії отримав за результатами 2015 року звання кращого проекту "VOLKSWAGEN Caddy" за показниками якості та кількості виготовленої продукції.

Як працює виробництво і як функціонує австрійсько-німецька модель управління дослідило ділове видання "Конкурент".

Як розповіла керівниця відділу з управління персоналу Марина Кущенко, працівники індивідуально підходять до різних замовлень, у кожного свої вимоги. Наприклад для Mercedes Sprinter за одну добу виготовляють 930-950 проводок. Всього завод займається десятьма проектами.

Марина Кущенко><span class=Марина Кущенко

З її слів всі працівники проходять двотижневе навчання. Перший тиждень – це теорія: розповідають всі технічні характеристики, специфіку підприємства. На другому тижні працівник бере свої нотатки і за допомогою них складає мережу.Менеджмент Kromberg&Schubert вважає, що найкраще "навчання шляхом практики".

Працівники Kromberg&Schubert проходять навчання><span class=Працівники Kromberg&Schubert проходять навчання

Виробництво стартує на складі, куди приходять усі комплектуючі та проводи, там вони розпаковуються і зберігаються. Логісти розподіляють продукцію по виробничих проектах.

Склад><span class=Склад

Порізка проводів відбується на спеціальних автоматизованих машинах, які підганяють її під необхідну довжину та параметри. Уже порізана продукція зберігається на складі "Pagoda".

Порізана продукція зберігається на складі Порізана продукція зберігається на складі "Pagoda"

Зі складу "Pagoda" продукція потрапляє на конвеєрні лінії, на яких складають проводку для конкретного замовника. До слова, на виробництві працюють переважно жінки - близько 55%.

На заводі працюють переважно жінки - близько 55%><span class=На заводі працюють переважно жінки - близько 55%

Вже готові електричні мережі проходять перевірку якості, зокрема перевіряється електропровідність та встановлюється відповідність розмірів.

Для бачення того, як повинні встановлюватися електричні мережі на заводі присутні каркаси автомобілів.

Насамкінець продукція проходить останній етап перевірки та запаковується у відповідну тару яка, до речі, виготовлена у кольорах бренду Kromberg&Schubert.

Запакована продукція><span class=Запакована продукція

Запакована продукція у кольорах бренду Kromberg&Schubert.><span class=Запакована продукція у кольорах бренду Kromberg&Schubert.

Перед відправкою усе комплектується по ящиках, вантажиться та їде до замовника.

На виробництві працює оздоровчий пункт, куди можуть звертатися працівники у разі поганого самопочуття, а також їдальня.

Оздоровчий пункт><span class=Оздоровчий пункт

Їдальня><span class=Їдальня

Гасло компанії - нуль помилок, працюючи з відомими брендами.

Нуль помилок, працюючи з відомими брендами><span class=Нуль помилок, працюючи з відомими брендами

Надрукувати
мітки:
коментарів