Поділитись:

На кого в університетах Луцька вчитися найдорожче: спеціальності та ціни

Вівторок, 02 липня 2024, 12:40
На кого в університетах Луцька вчитися найдорожче: спеціальності та ціни

У розпал вступної кампанії журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» проаналізували, навчання на яких спеціальностях на денній формі у двох найбільших вишах міста є найдорожчим.

Нагадаємо, нещодавно ми з’ясовували, у якому університеті Луцька дешевше вчитися – у Волинському національному університеті імені Лесі Українки чи у Луцькому національному технічному університеті.

Тепер же з’ясуємо, які освітні напрямки є найдорожчими.

В ЛНТУ серед спеціальностей, які вартують найдорожче за один навчальний рік, згідно наказу ректора № 108/01-02 від 12.03.2024 року, перше місце займає спеціальність «Право» (29 320 гривень на рік), на другому місці спеціальність «Архітектура та містобудування», за рік навчання на якій доведеться платити 28060 гривень. На третьому місці – комп’ютерні науки та філологія (прикладна лінгвістика), рік навчання на яких вартує 26800 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВНУ чи ЛНТУ: у якому виші Луцька дешевше вчитися (перелік спеціальностей та ціни)

У ВНУ ім. Лесі Українки ціни дещо вищі. Згідно наказу №221-з від 31 травня 2024 року серед «найдорожчих» спеціальностей на денній формі є «Медицина» - 40 тисяч гривень на рік.

Рік навчання на спеціальності «Право» коштує 35 600 гривень на рік.

На факультеті міжнародних відносин навчання за усіма освітніми програмами, а саме міжнародна інформація, регіональна безпека, міжнародні відносини, міжнародний бізнес, міжнародна економіка стартапів та штучний інтелект вартує 34 тисячі гривень за один навчальний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів