Поділитись:

Не образять і мухи: 7 найдобріших порід собак у світі

Середа, 03 липня 2024, 02:39
Не образять і мухи: 7 найдобріших порід собак у світі

У наш час люди все рідше заводять собак як захисників дому. Світ став набагато безпечнішим, і в улюбленцях почали цінувати інші якості - доброту, відданість і ласкаву вдачу.

У Всесвітній день собаки 2 липня називаємо найдобріші породи собак, які обожнюють людей. Звісно, за жорсткого поводження та поганого виховання будь-яка тварина може проявити агресію.

Проте ці 7 порід від природи є лагідними, – пише УНІАН.

Ньюфандленд

Цю породу собак вивели рибалки однойменного канадського острова. Ньюфаундленди спеціально відбирались таким чином, щоби бути доброзичливими до різних людей. Заводити такого пса як охоронця абсолютно безглуздо, адже він скоріше радісно привітає і оближе злодія. Мисливський інстинкт ньюфаундлендів практично не розвинений - вони добрі не тільки до людей, а й до інших тварин.

Лабрадор

Багато кінологів і заводчиків вважають, що лабрадори - найдобріші собаки у світі. Вони залишаються відданими господареві до кінця життя. За ніжність, уважність, щиру турботу лабрадори цінуються як поводирі незрячих і компаньйони людей з інвалідністю. Для дитини такий пес стане чудовою нянькою.

Бішон-фрізе

Пухнасті й аристократичні собаки - справжні грудочки добра. Улюблене заняття цієї породи - проводити час разом зі своєю сім'єю і супроводжувати господарів у всіх справах. Бішони відважні, але позбавлені агресії. Вони не тільки добрі, але також розумні і добре розуміють почуття людей.

Сенбернар

Собаки породи сенбернар виводилися в гірських регіонах для порятунку людей і доставки важких вантажів на висоту. Попри свої розміри і похмурий вираз морди, це гігантські добряки. Вони неймовірно віддані й ласкаві. Обожнюють дітей і дбайливо з ними поводяться, спокійно терплять будь-які ігри малюків. Сенбернари подарують господареві справжню любов і турботу.

Мопс

Веселі та товариські мопси можливо не дуже слухняні, але точно найдобріші собаки. Вони обожнюють своїх господарів і не переносять довгу розлуку. Важко змусити мопса робити те, що ви хочете. Але встояти перед його чарівністю неможливо. Ці собаки добре ладнають з людьми та іншими тваринами, добродушні до незнайомців і дозволяють себе пестити.

Коргі

Улюбленець королівської сім'ї Британії - найдобріший собака для сім'ї. Коргі обожнюють усіх своїх господарів і не виділяють одного "улюбленця". Вони дуже ласкаві та доброзичливі, добре вловлюють настрій людей і навіть мають своєрідне почуття гумору. Коргі не злопам'ятні та позбавлені мстивості. Люблять дітей і прощають їм необережне поводження.

Коллі

Витривалі та сильні коллі вирізняються добродушністю. Як і всі пастуші собаки, вони не проявляють агресії до інших тварин і здатні розуміти господаря з півслова. Чудово підходять для життя у великій родині. Коллі добрі до людей і очікують взаємності. Якщо на них кричати і замахуватися, то улюбленець образиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів