Поділитись:

Орбан анонсував «перші кроки» до миру під час свого візиту до Києва

Вівторок, 02 липня 2024, 10:15
Орбан анонсував «перші кроки» до миру під час свого візиту до Києва

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який вперше з початку повномасштабної війни прибув до Києва 2 липня пообіцяв зробити «перші кроки» для сприяння миру в Україні.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на інтерв'ю Орбна, яке він дав увечері 1 липня.

Віктор Орбан розповів про головування Угорщини в Раді ЄС та про те, яких цілей Будапешт планує досягти в найближчі пів року.

Орбана запитали, що може зробити Угорщина під час свого головування, щоб припинити війну в Україні. На це він відповів, що перші кроки для сприяння миру будуть зроблені у 2 липня.

«Якщо ви подивитеся завтрашню пресу, ви вже побачите перші кроки», – заявив глава угорського уряду. Згодом стало відомо про його візит до української столиці.

Орбан також відзначив, що США не можна залишати осторонь, коли йдеться про майбутнє ЄС та про російсько-українську війну. За його словами, ЄС доведеться готуватися до ситуації, що рано чи пізно росіяни та американці домовляться один з одним. 

«Де тут буде Європа? Хто представлятиме ваші інтереси? А які ваші інтереси?» – запитав він, додавши, що угорське головування не може відповісти на ці питання самостійно.

Віктор Орбан прибув до Києва вранці 2 липня. Кортеж угорського прем'єра з численних авто прибув до посольства Угорщини. 

У нього заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та іншими топпосадовцями. Речник угорського уряду підтвердив, що найважливішою темою дискусії стане можливість створення миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів