Поділитись:

Де у Луцькому районі можна побачити зубрів (фото)

Понеділок, 01 липня 2024, 17:31
Де у Луцькому районі можна побачити зубрів (фото)

Зубри – величний символ Цуманської пущі. Це найбільші зі ссавців, які живуть не тільки на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», але й усієї Європи. Це велика, могутня, страшна зовні та напрочуд миролюбна тварина.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України

Перші зубри на Волині з’явилися у 1965 році. На початок 2021 року чисельність зубрів, які мешкають у Цуманських лісах, становила 19 особин, а сьогодні їх уже нараховується 23, у тому числі двоє телят, які народилися минулого року.

Де мешкають зубри й чи можуть туристи зустріти їх у лісі

Де у Луцькому районі можна побачити зубрів (фото) 

Як розповідають працівники парку, зубри – дуже полохливі тварини, які живуть у досить густих лісах, трохи далі від населених пунктів.

Харчуються ці величезні тварини (довжина тіла досягає 3 м, висота - від 1,85 м до 2 м, важать 600-800 кг) травою, листям, молодими пагонами кущів. Взимку вони їдять кору дерев, тоненькі пагінці верби та приходять на підгодівельні майданчики, де працівники парку та лісівники закладають у годівниці сіно, зернові і на стовпцях лишають солонці.

Як же проводиться облік зубрів

Де у Луцькому районі можна побачити зубрів (фото) 

Простежити місця, де бувають зубри, можна, перш за все, по слідах. Особливо добре видно сліди на лісових дорогах у вологу погоду або взимку після снігопаду. Також на місця перебування цих величезних тварин вказують так звані лежанки – витоптані до голої землі ділянки у лісі, де зубри сплять.

Саме біля таких ділянок інспектори ПЗФ і встановлюють фотопастки, на які можна зробити фото та відео диких мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів