Поділитись:

У Польщі змінили правила щодо допомоги громадянам України

Понеділок, 01 липня 2024, 23:34
У Польщі змінили правила щодо допомоги громадянам України

У Польщі 1 липня набули чинності зміни до спецзакону про допомогу українським біженцям — домогосподарства, які приймають українців, більше не зможуть отримувати фінансову допомогу.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Мацєй Дущик, – передає Суспільне.

«Вже не буде можливості отримувати 40 злотих за кожний день, за кожну особу, що перебувала у приватних помешканнях. Ми вже мали справу з дуже великими зловживаннями, тому вирішили цю систему остаточно призупинити. Але, звісно, кожна особа, яка перебуває у дуже складній гуманітарній ситуації матиме змогу і надалі отримувати підтримку, але вже у місцях спільного проживання», — сказав він.

Урядовець зазначив, що виплата допомоги в розмірі 300 злотих для нових біженців припинена.

«Нових біженців — небагато, тому ця система на нашу думку, а також на думку багатьох спостерігачів, здається не виправдана. Але, не дай Боже, коли б в Україні трапилося щось погане, то всі ці інструменти ми дуже швидко зможемо знову повернути на основі міністерських розпоряджень», — сказав Дущик.

30 квітня Рада міністрів Польщі прийняла законопроєкт, який передбачає продовження тимчасового захисту для біженців з України, до 30 вересня 2025 року. Документ також передбачає подальше скорочення низки пільг та прив’язування соцвиплат до навчання українських дітей у державних школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів