Поділитись:

Невідомі легенди Луцького замку: від любові до проклятих скарбів

Понеділок, 01 липня 2024, 09:45
Невідомі легенди Луцького замку: від любові до проклятих скарбів

Луцький замок, одне з найвідоміших історичних місць в Україні, оповитий численними легендами та переказами. Історії про це місце передаються з покоління в покоління, додаючи таємничості та романтики цій старовинній фортеці.

Чи не найпопулярніша легенда розповідає про створення замку, пише Еспресо.Захід. За переказами, князь Любарт вирішив побудувати замок для своєї коханої дружини Агрипини. Його кохана була донькою князя з роду Данила Галицького, і князь хотів зробити для неї щось особливе. Він зібрав найкращих майстрів і будівельників і почав будівництво замку. Але, на жаль, Агрипина померла до того, як замок був закінчений. Князь залишався невтішним і приходив на її могилу з квітами до кінця свого життя.

Ще одна легенда Луцького замку розповідає про підземні ходи, що з'єднували замок з іншими частинами міста і навіть з іншими замками. За легендою, ці ходи використовувалися для таємних втеч і переміщень під час облог.

Інша легенда стверджує, що в замку заховані скарби, які ніколи не були знайдені. Це підживлює цікавість археологів та шукачів пригод, які досі сподіваються віднайти ці багатства. А гіди розповідають, що існує повір’я, мовляв, Любарт заховав в стінах замку прокляті скарби. Хто їх знайде – не зможе винести із фортеці. Проте коштовності можна подвоїти, якщо перед в’їзною вежею потерти 200 гривень, на яких і зображений Луцький замок.

З Луцьким замком пов’язана й трагічна історія. В одному з переказів йдеться про дівчину Оксану, в яку закохався комендант фортеці, але вона не відповіла йому взаємністю. Той, щоб помститись, змусив дівчину страждати. Солдати жорстоко познущались з Оксани, а тіло розрубали на маленькі частини. Після цього в замку й з’явився привид жінки, яка щоночі блукає містом, шукаючи частини свого тіла.

Ці легенди додають Луцькому замку таємничості та чарівності, роблячи його ще привабливішим для туристів і дослідників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів