Поділитись:

Деякі українці залишаться без субсидій уже від 1 липня: що треба знати

Понеділок, 01 липня 2024, 05:26
Деякі українці залишаться без субсидій уже від 1 липня: що треба знати

Пенсійний фонд України (ПФУ) завершує автоматичне опрацювання особових рахунків, проте деяким категоріям одержувачів житлових субсидій необхідно оновити дані до 1 липня. 

Про це повідомив заступник очільника Головного управління ПФУ в Запорізькій області Сергій Кам'янченко, передає ТСН.

Сергій Кам'янченко повідомив, що згідно зі змінами, внесеними Постановою №521 Кабінету міністрів України (КМУ) від 8 травня 2024 року, деяким категоріям одержувачів житлових субсидій необхідно оновити свої дані, тому що виплати буде припинено від 1 липня.

«Після 1 червня до 1 липня люди мають звернутися для того, щоб оформити всі ці житлові субсидії за новими встановленими документами. Адже виплати (раніше оформлені субсидії — ред.) тривають лише до 1 червня. Тому що минув великий проміжок часу», — зазначив він.

Для продовження отримання субсидії необхідно надати документи до Пенсійного фонду до 1 липня. Він наголосив, що оновити дані варто тим, хто проживав або досі проживає на тимчасово окупованій території.

Щоб оновити документи, люди можуть звернутися:

  • до відділення Пенсійного фонду
  • надіслати документи поштою
  • подати заявку через вебпортал Пенсійного фонду — там є відповідна опція, за якою людина звертається за призначенням пільг чи субсидій

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики ініціюють зміни до порядку призначення житлових субсидій. Зміни стосуватимуться й тих громадян, у яких є борги за комунальні послуги. 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів