Поділитись:

Білорусь розмістила на кордоні з Україною ракетні системи: що кажуть аналітики

Субота, 29 червня 2024, 12:51
Білорусь розмістила на кордоні з Україною ракетні системи: що кажуть аналітики

Білорусь розгорнула на кордоні з Україною батальйон реактивних систем залпового вогню «Полонез» через нібито складну ситуацію. У цьому може бути замішана росія.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни, – пише «Слово і Діло».

Напередодні, 28 червня, Міністерство оборони Білорусі заявило про розгортання РСЗВ «Полонез» на білорусько-українському кордоні у відповідь на нібито складну ситуацію та в рамках раптової перевірки готовності військ.

Аналітики вважають, що це може бути спробами росії збільшити свою військову присутність у Білорусі.

«Це може бути зусиллями росії збільшити свою військову присутність у Білорусі, а також подальшу інтеграцію країни у сприятливі для рф рамки та діяльність ПВК «Вагнер» на її території», – зазначають в ISW.

Нагадаємо: у Білорусі оголосили про заходи щодо зміцнення кордону з Україною після інциденту з нібито українським розвідувальним дроном. Раніше у Білорусі заявили, що фіксують «збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною». При цьому в лютому країна вже звинувачувала Україну в «зосередженні на кордоні ударного угруповання військ». Тоді як 21 червня країна розпочала раптову перевірку готовності до виконання завдань з'єднань та військових частин збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів