Поділитись:

Dom Perignon: секрети популярності

Четвер, 27 червня 2024, 23:02
Dom Perignon: секрети популярності

Dom Perignon: секрети популярності

Про Dom Perignon чула навіть та людина, яка ніколи не куштувала алкоголь. Це всесвітньо відомий виробник шампанського, яке асоціюється з багатством та розкішшю. Усі сорти відрізняються високою ціною. Та й якість відповідна, тому кожний цінувач елітного алкоголю повинен хоча б раз у житті спробувати шампанське Dom Perignon.

Коротко про історію

Бренд Dom Perignon з моменту заснування задумувався як елітний. Ідея його створення прийшла до англічанина Лоренса Венна. Перша партія була випущена в 1936 році. Для виготовлення ігристого вина використовувався виноград урожаю 1921 року. Шампанське відразу покорило весь світ. Тільки дозволити його могли собі не всі. Ігристе вино з самого початку позиціонувалося як елітне. Воно дуже дорого коштувало. Торговельна марка була названа на честь монаха Дома Периньона, який вважається автором цілої низки винаходів у виноробстві:

  1. пробка для шампанського з вуздечкою, зробленою с проволоки, яку назвали мюзле;
  2. змішування різних сортів винограду, щоб компенсувати мінуси одного або декількох видів;
  3. пляшка для шампанського з товстого скла, тонка тара не витримувала бульбашки;
  4. біле вино з темних сортів винограду, для отримання такого напою з ягід знімали шкірку.

Види шампанського Dom Perignon

Для виготовлення ігристого вина береться виноград конкретного року. Кожний сорт шампанського бренду належить до лімітованих колекцій. З початку заснування марки та до наших днів тільки 40 врожаїв визнано придатними для виготовлення елітного шампанського. Воно випускається у двох видах – білий та рожевий брют. Для його виготовлення використовується виноград піно нуар та шардоне. Кожний купаж має свої особливості. Вони обумовлені роком урожаю. У будь-якому разі в ароматі напоїв поєднуються ноти мигдалю, абрикоса та свіжої випічки. Смак відрізняється м’якістю. Його композиція залежить від купажу. Найпопулярніші види шампанського Dom Perignon:

  1. Dom Perignon Vintage – класичний білий брют. Аромат відрізняється складним ансамблем зі свіжоскошеного сіна, фруктів та лакриці. У смаку відчувається вершковий крем, мандаринова шкірка та жарений мигдаль. До вінтажних колекцій входять врожаї до 2000 року.
  2. Dom Perignon Rose Vintage – вишуканий рожевий брют. Смак поєдную малину, імбир, червону смородину та апельсинову цедру. В ароматі розкривається мікс абрикоса та свіжого багета. До колекцій входять врожаї, зібрані до та після 2000 року.
  3. Dom Perignon P2 – біле сухе шампанське зі смаком лакриці та хлібної корочки. Наприкінці відчувається легка кислинка. В ароматі поєднуються мотиви абрикоса та бергамоту, до яких не нав’язливо долучаються димні ноти. Серія включає переважно купажі 2000-х років.
  4. Dom Perignon Luminous – біле сухе шампанське з відтінками цитрусових. В ароматі відчувається абрикос, груша та білі квіти. До колекції входять купажі, які були випущені після 2000 року.

Періодично бренд випускає лімітовані серії, присвячені певним датам.

Надрукувати
мітки:
коментарів