Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня

Четвер, 27 червня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 17 червня.

Про те, скільки заробляють працівники луцьких секондів

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня 

У Луцьку є чимало магазинів із вживаним одягом та аксесуарами. Розкидані такі магазини по всьому місту.

На одному з популярних сервісів пошуку роботи журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» знайшли актуальну вакансію мережі магазинів вживаного та нового одягу, європейської побутової хімії «ECONOMCLASS».

Обірвалося життя експрацівниці апарату Володимир-Волинської міської ради Тетяни Богуш

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня 

Передчасно обірвалося життя колишньої працівниці апарату Володимир-Волинської міської ради Тетяни Миколаївни Богуш.

«Керівництво громади та колектив виконавчого комітету Володимирської міської ради висловлює щирі співчуття начальниці відділу документального забезпечення і контролю Раїсі Василівні Антонюк з приводу непоправної втрати – передчасної смерті мами та нашої колишньої колеги Тетяни Миколаївни Богуш».

Тетяна Богуш, якій нещодавно виповнилось 65 років, кілька десятиліть свого життя присвятила роботі в органах місцевого самоврядування – від 1980-х років і до виходу на заслужений відпочинок. В апараті Володимир-Волинської міської ради вона працювала з 1985 по 1998 роки.

Про те, що біля Луцька лоб у лоб зіткнулися два авто – є постраждалі

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня 

У селі Рованці, що поблизу Луцька, не розминулися два автомобілі – є постраждалі.

Про те, що луцька влада «рейдернула» бізнес на Центральному ринку

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня 

Луцька влада створює перепони місцевому бізнесу та підприємцям, які інвестують в місто. 

«Вчора була гаряча сесія Луцької міської ради, обговорювали ряд актуальних для громади питань. Але на жаль, хочу звернути увагу, на негативний приклад того як керівництво міста створює перепони місцевому бізнесу та підприємцям, які інвестують в місто. Приклад простий – земельна ділянка з паркувальним майданчиком вздовж будівлі Центрального ринку на вулиці Глушець», – йдеться у дописі.

Про те, що у Луцьку засудили старшого лейтенанта запасу, якого звинуватили в ухиленні від мобілізації

Чоловік у лютому 2024 року пройшов військово-лікарську комісію. Далі йому вручили повістку, згідно з якою він мав 13 лютого прибути у пункт збору для подальшого відправлення на службу за мобілізацією. Втім, у вказаний день обвинувачений там так і не з’явився. У суді обвинувачений свою вину визнав. Причини неявки він не назвав.

Тому суддя Вячеслав Покидюк визнав волинянина винним й призначив покарання – один рік позбавлення волі.

Про те, що у Луцьку в Стиру мало не потонув чоловік

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня 

26 червня у Луцьку врятували людину, яка тонула в Стиру. Як повідомляють у Луцькому районному ДСНС сталося це на центральному пляжі міста Луцьк після 20:00, коли рятувальники вже збиралися додому. 

Павло Суліменко старший плавець-рятувальник, миттєво відкрив пост, взяв рятувальне коло та побіг до місця, де тонула людина. На щастя, постраждалого витягнули. Чоловік був дуже наляканий та нахапався багато води. Він не був знайомий з річкою, а водорості заплутали йому ноги. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 27 червня

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Вранці 27 червня російські війська атакували  Донецьку область. Зокрема Під вогнем знову опинився Торецьк – там загинула одна людина. Рано вранці росіяни скинули авіабомбу на Селидове – поранення отримали 6 людей, у тому числі двоє підлітків; пошкоджено 7 багатоповерхівок, 5 приватних будинків, 3 адмінбудівлі й 4 автомобілі. Також під ворожим вогнем було село Ясенове Покровської громади – там поранено людину, пошкоджено підприємство.

Крім того, в Миколаївській області через уламки російської ракети, які впали на дорогу, сталася ДТП. В результаті чого поранення отримав водій вантажівки та пошкоджено його автомобіль. Також сталося ДТП, в якій постраждав інший водій.

З початку доби на фронті відбулося 48, а за минулу добу 148 бойових зіткнень, російські війська атакують 10 напрямків, тривають бої за Вовчанськ на Харківщині, складною і загостреною залишається ситуація на Торецькому та Покровському напрямках.

Також російські військові завдали по Харкову удару, який припав на житлову забудову міста. Внаслідок цього пошкоджень зазнали житлові будинки та гуртожиток вищого навчального закладу. Інформації щодо загиблих та постраждалих наразі не надходило.

У ніч проти 27 червня сили протиповітряної оборони збили 5 із 6 ракет, а також усі 23 ударні безпілотники типу Shahed, якими російські окупанти атакували Україну. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Для ударів по Україні росіяни застосували 29 повітряних цілей. 

  • На Закарпатті підлітки допомагали переплисти кордон «ухилянтам»

Дві групи чоловіків 26 червня планували подолати Тису, щоб дістатися Угорщини та Румунії. Прикордонники виявили, що одній групі допомагали підлітки. За інформацією держприкордонслужби, спершу прикордонний наряд зупинив чотирьох чоловіків із гумовим човном за 150 метрів від українсько-угорського кордону. Троє із затриманих приїхали на Закарпаття зі Львівщини, ще один — із Запорізької області. Чоловіків до кордону супроводжували двоє 14-річних підлітків. Їх також затримали та повідомили про «дозвілля» дітей їхнім батькам.

Окрім того, прикордонники звернулися до поліції із заявою про виявлення ознак адмінправопорушення невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.  За даними прикордонників, за такий «сервіс» кожен із човнярів заплатив невідомим по 10 тисяч доларів. Ще одну групу порушників затримали прикордонники відділу «Тячів». Двоє жителів Рівненщини та один житель Полтавщини також планували перепливати Тису, але щоб потрапити до Румунії. За це вони заплатили від 8 до 10 тисяч доларів з кожного.

  • СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які передавали ворогові локації ЗСУ і ТЦК

Служба безпеки України заявила про викриття в Одесі блогерів, які нібито діяли в інтересах спецслужб рф. Як стверджує спецслужба, вони намагалися зірвати мобілізацію та «зливали» розташування співробітників ТЦК на території міста. Як повідомили у відомстві, блогери «знімали провокативні стріми та публікували фейкові повідомлення про українських військових, а також представників ТЦК».

Також фігуранти поширювали координати блокпостів та маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів, кажуть в СБУ.

Правоохоронці затримали 7 блогерів. Серед них – подружжя одеситів, яке, за даними слідства, зливало локації ЗСУ до проросійського Telegram-каналу із загальною аудиторією понад 200 тисяч користувачів.

В СБУ переконані, що цей інтернет-ресурс адмініструють представники ФСБ, які в такий спосіб збирають інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони. Окрім подружжя, слідчі затримали ще одного місцевого жителя, який зливав інформацію у цей же Telegram-канал, а також 4 жителів Одеси, які «намагалися зірвати мобілізацію через пости у спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів