Поділитись:

У спеку тваринам Луцького зоопарку даватимуть морозиво

Автор: Ольга Зейлик |
Четвер, 27 червня 2024, 15:26
У спеку тваринам Луцького зоопарку даватимуть морозиво

Нині у Луцьк прийшла справжня літня спека. Люди намагаються сховатись, шукаючи затінок і охолодитися напоями.

А як же від духоти й пекельного сонця рятуються тварини Луцького зоопарку? Про це журналісти сайту новин Луцька «Конкурент» розпитали директорку нашого місцевого звіринцю Людмилу Денисенко.

Керівниця каже, що тваринам наразі комфортно і вони поки що нічого такого не роблять. Сам зоопарк, каже Людмила Денисенко, знаходиться нижче рівня міста.

«У нас є свої водойми як природнє охолодження температури повітря, а ще дуже багато дерев на території зоопарку, це дає затінок. Ведмеді в басейні сидять купаються. А для таких тварин як лемури чи примати чудово підходить температура 30º+ вони взагалі себе комфортно почувають», – каже директорка.

Для Луцького зоопарку спека стає проблемою у другій половині липня, коли температура +30º тримається тиждень, два, три.

«Тоді ми починаємо включати їм щось додаткове: заморожені в сокові або льоді фрукти, овочі і так тваринки можуть охолоджуватися. Декому робимо додаткове накриття, якщо немає затінку у вольєрах. А так, то в кожному вольєрі є або будиночок, або місце-затінок, де тваринка може піти і заховатися собі від спеки так, як вона і робила у природному середовищі.

Ну і, звичайно, прохолодна вода. Вона частіше міняється і вона постійно має бути у вільному доступі», – додала очільниця Луцького зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький зоопарк «засвітив» своїх улюбленців

Нагадаємо: минулого року у Луцькому зоопарку рятували тваринок від спеки смачним морозивом. Як це було, можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів