Поділитись:

На Волині є ризики корупції в лісових ресурсах та фортифікаціях, – заступник голови НАЗК (фото)

Четвер, 27 червня 2024, 14:05
Юрій Погуляйко та Микола Корнелюк
Юрій Погуляйко та Микола Корнелюк

Заступник голови Національного агентства запобігання корупції Микола Корнелюк завітав на Волинь з робочим візитом.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» теж побували на зустрічі.

Захід відбувався 27 червня у стінах Волинської обласної військової адміністрації. Під час обговорення був присутній начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, керівництво Волинської обласної ради та Луцької міської ради.

Серед ключових тем зустрічі – пріоритети та виклики антикорупційної реформи в Україні; успіхи та складнощі в запобігання та протидії корупції на Волині; усунення корупційних ризиків в найважливіших сферах життя регіону; спільні заходи та можливості співпраці регіональної влади та органів місцевого самоврядування і НАЗК.

«Мені дуже приємно бути тут, я сам з Волинської області. Це мій перший візит у регіон. Я нещодавно призначений заступником голови НАЗК і дуже приємно, що перший візит саме у Луцьк, у Волинську область. Метою візиту була робоча комунікація з метою налагодження конструктивної співпраці з органами влади, з органами місцевого самоврядування. Говорили про питання, які входять саме до компетенції Національного агентства. Я вдячний колегам за конструктивну зустріч», – розповів Микола Корнелюк.

Микола КорнелюкМикола Корнелюк

Заступник голови НАЗК на запитання журналістів розповів, що серед притаманних корупційних ризиків Волині є використання лісових ресурсів та будівництво фортифікацій. Проте ці питання контролює як НАЗК, так і інші правоохоронні органи.

«Волинська область – на другому місті після Харківської за сумою коштів, яка була виділена на будівництво фортифікаційних споруд. Звичайно, що у цій сфері можуть бути корупційні ризики. Але перевіркою використання цих коштів займається і НАЗК, і інші правоохоронні органи. Друге – це використання лісових ресурсів. Якщо говорити про діяльність комунальних підприємств, то ситуація тут притаманна усім областям і не можна говорити, що тільки Волині», – пояснив пан Микола.

Брифінг із заступником голови НАЗКБрифінг із заступником голови НАЗК

Приділили увагу й деклараціям посадових осіб. Заступник голови НАЗК повідомив: нещодавно процес зробили кращим й подавати декларації стало простіше. Бо ж зараз уся інформація автоматично з'являється із реєстрів і декларант за потреби вже вносить корективи.

Окрім цього, обговорювали й викривання корупції. Зокрема, про Єдиний портал повідомлень викривачів. Це захищена система, за допомогою якої можна швидко та зручно подати повідомлення про корупцію, контролювати стан та результати розгляду такого повідомлення. Скористатися ним можуть і посадові особи, які працюють в органах влади, і звичайні громадяни.

Олена Конопля та Юрій СвербаОлена Конопля та Юрій Сверба

Після продуктивної розмови із пресою, представники НАЗК подякували за плідну співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів